Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Årets Iphone-modeller kan behålla Lightning

Apples mobiler som borde lanseras under hösten 2019 sägs få bättre kameror både fram och bak, ny design på insidan och Lightningporten blir troligen kvar, enligt nya uppgifter.

Twitter-profilen Onleaks, som på riktigt heter Steve Hemmerstoffer, är aktuell med nya uppgifter gällande vad vi kan vänta oss av årets Iphone-modeller. Uppgifterna är publicerade på den indiska sajten Compararaja och gör gällande att 2019 års Iphone-modeller får uppgraderade kameror både fram och bak. Fram blir det 10 megapixel och bak 14 megapixel. Insidan görs också om och Lightningporten blir kvar.

Under de senaste veckorna har Hemmerstoffer visat upp olika prototyper som Apple sägs arbeta med. Prototyperna visar upp tre olika kamerauppsättningar på baksidan av telefonerna. En av telefonerna kan få tre kameror och det rör sig troligen om uppföljaren till Iphone XS Max.

Förra hösten gjorde Apple ingen skillnad mellan Iphone XS och XS Max till mångas stora förtjusning – så om det här visar sig stämma ändrar Apple strategi igen. Utöver storleken "tvingas" ingen just nu att välja den större modellen för att få en bättre kamera, så som tidigare varit fallet med exempelvis Iphone 8 och 8 Plus där bara den större har två kameror på baksidan.

Kamera med 14 megapixel

Läs också: Apple sägs släppa Iphone med tre kameror i år Den här nya prototypen med tre kameror sägs få i alla fall en kamera på 10 megapixel och en 14-megapixelvariant. Den tredje finns det inga detaljer kring. XS och XS Max använder båda 12 megapixelkameror bak, en tele- och en vidvinkel.

Prototyperna som Hemmerstoffer sprider tyder på att Apple försöker bestämma sig för om de vill ha en horisontell kamerauppsättning, eller en fyrkantig uppsättning som vi sett exempelvis hos Huawei.

10 megapixel fram och mindre flärp

Den främre True Depth-kameran uppges erbjuda 10 megapixel, att jämföra med dagens 7 megapixel. Ryktena kring årets Iphone-modeller gör gällande att kameran fram kommer ta upp mindre plats och flärpen kan därmed göras mindre än tidigare.

På insidan ska de tre kamerorna betyda att Apple frångår ett L-format batteri och istället stoppar i ett fyrkantigt batteri med logikkortet ovanför.

Enligt Hemmerstoffer har ingen av prototyperna han delat med sig av någon USB-C-kontakt. Det har annars varit ett annat rykte kring de kommande modellerna.

Som vanligt så här tidigt på året kan mycket fortfarande ändras innan september då Apple traditionsenligt lanserar nya modeller – men vi kan däremot vara säkra på att fler läckor och uppgifter kommer fram till dess.

Källa: Compareraja

Vad skulle få dig att köpa ny?

I forumet diskuteras vad som skulle krävas för att få dig att köpa en ny Iphone. Fyll gärna på med dina tankar här.

Läs mer om USB-C

Artikel: Allt du behöver veta om USB-C
Test: Ipad Pro – så bra är den

Kommentarer
20 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.