fredagsvideo

Pepsicos robotar sköter livsviktiga uppgifter

Hos Pepsico vet man onekligen vad som är viktigt i livet, och har satt robotar på att automatisera intaget av tilltugg.

Inom science-fiction har robotar använts till en rad olika uppgifter. Från intergalaktisk barnvakt i Lost in Space till komiska allt-i-allo-hjälpredor i Star Wars har de assisterat på olika vis, men förvånansvärt nog har de inte hjälpt till med tilltuggen.

Hos läskeblask-jätten Pepsico har man däremot prioriteringarna i sin ordning. De har tillsammans med företaget Robby Technologies tagit fram Snackbot, vilken som namnet antyder är en robot som serverar tilltugg. Snackbot används för att förse studenter på universitet med hälsosamma tilltugg som de kan beställa från sina telefoner. Några tryck i en app så kommer Snackbot körandes med deras beställningar.

Den hjulförsedda tilltuggsroboten kan färdas över 32 mil på en laddning och den är också försedd med små strålkastare för körningarna på sena kvällar när studenternas begär efter plugg-bränsle blir för stort. Vi hade gärna sett att det funnits motsvarigheter till Snackbot när vi studerade, kanske dags att elda på Spendrups till att ta efter Pepsico?

Med det önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!

Kommentarer
1 svar

Vi har nog alla råkat betala ett par månader extra för någon digital tjänst som vi inte använder, men i iOS 13 blir det lite lättare att slippa det.

Klassiska Tetris-varianten Dr Mario från Nintendo släpps den 10 juli.

För ungefär 14 år sedan gick Steve Jobs upp på scenen och höll ett rörande tal inför alla avgångsstudenter på Stanford och nu har Tim Cook stått på samma scen och talat.

Höstens iPhone-modeller ser inte ut att få stöd för 5G och nu har den erfarne analytikern Ming-Chi Kuo varit i farten igen.

Något som är väldigt trevligt på iPad är att kunna gå ur Netflix och fortsatt ha en liten ruta där videon spelas medans man gör något annat.

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE