Ikea börjar sälja Lightning-kabeln Lillhult

Ikea säljer nu sina efterlängtade Lightning-kablar, som bjuder på tygklätt Ikea-mönster, MFI-certifiering och ett riktigt trevligt pris.

Under hösten började Ikea sälja både Mikro-USB- och USB-C-sladdar under familjenamnet Lillhult. Sladdarna kostar 49 kronor styck, och är därför lätta att greppa med sig en näve av efter köttbullarna på vägen till Spara & Förvara.

Det talades då också om att även Lightning-kablar var på gång, och nu har dessa dykt upp även om formell lansering är först i februari. Även dessa går under namnet Lillhult, och har en MFI-certifiering från Apple. Priset är på 79 kronor, lite högre än de andra kablarna men detta troligtvis på grund av certifieringen och att alla godkända Lightning-kontakter måste beställas från Apple.

Just detta är också gissningsvis skälet till att sladdarna tagit lite längre tid på sig att nå handeln. Apple har enligt uppgift behövt samtliga Lightning-kontakter själva till höstens Iphone-lanseringar, och det är först nu som tredjepartstillverkare kunnat beställa för använding i egna kablar.

Läs mer:

Källa: Ikea