Vad kan en Homekit-tv göra?

En användare på Twitter har grävt lite, och upptäckt vilka funktioner Homekit-kompatibel tv-apparat kan utföra. Det verkar riktigt trevligt.

I dagsläget har Sony, Vizio och LG alla tillkännagivit att deras tv-apparater under året kommer att få stöd för Homekit och Airplay 2. Samsung skippar Homekit, men ger stöd för Airplay samt en Itunes-app för tillgång till Apples filmbutik.

Användaren Khaos Tian på Twitter har nu grävt lite i programvaran till en LG-tv, och hittat en config-fil med information om vilka funktioner som kommer att fungera med Homekit. I korthet handlar det om stöd för att slå på och av tv:n, ändra volymen, välja inmatningskälla, kontrollera ljusstyrka samt bildläge och dessutom simulera hela fjärrkontrollen.

Allt som allt verkar det bli riktigt trevligt med en Homekit-kompatibel tv, som då kan bli en aktiv del i det smarta hemmet. En förhoppning från vår sida är också att Apple presenterar en ordentlig uppdatering av röstassistenten Siri som kan göra lösningen ännu mer attraktiv.

Läs mer:

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

Apple ryktas släppa en MacBook Pro med 16” skärm. Det är IHS som fortsätter att komma med spekulationer kring Apples förhavande.

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE