VLC för Android får snart Airplay

Mediaspelaren VLC når snart en ny milstolpe med 3 miljarder nedladdningar. En av utvecklarna berättar också att programmet snart får stöd för Airplay – också på Android.

Videolan heter teamet bakom den populära mediaspelaren VLC. Spelaren finns till i stort sett alla plattformar, inklusive Apple TV, IOS och Android. Nu under CES förväntas spelaren nå en ny milstolpe – 3 miljarder nedladdningar – vilket firas med en speciell räknare i montern. Omkring en fjärdedel av nedladdningarna sker på mobila enheter.

En av utvecklarna på Videolan, Jean-Baptiste Kempf, har pratat med Variety och delar med sig av framtidsplanerna för spelaren. Bland annat kommer stöd för Airplay att implementeras snart. Det kommer göra det möjligt för Android-användare att skicka video från sina mobila enheter till Apple TV. Enligt Kempf kommer Airplay till VLC om omkring en månad.

VLC för IOS har redan idag visst stöd för Airplay, men då bara med skärmdubblering. Det här ska bero på Apples begränsningar när inte IOS inbyggda mediaspelare används vid uppspelning av video. VLC kan inte göra det eftersom de vill kunna spela upp fler format än vad Apple har stöd för.

Det framgår inte med säkerhet, men det skulle kunna vara fråga om Airplay 2 som är Apples förbättrade version av det trådlösa protokollet. Sony och flera andra tv-tillverkare annonserade nyligen Airplay 2-stöd till sina Android-baserade tv-apparater.

VLC arbetar också på att få till ett bättre mediabibliotek för att förenkla bytet från Itunes. Men Kempf är noga med att understryka att VLC inte har för avsikt att konkurrera med mer komplexa mediacentersystem som Plex eller Kodi.

Läs mer:

Källa: Variety