Första vikbara telefonen lanserad – sågas av kritiker

De första intrycken är inte nådiga mot den lustigt namngivna telefonen Flexpai, som blir först ut på marknaden med vikbar skärm.

De vikbara telefonerna står för dörren och 2019 blir året då vi först får sätta tänderna i det nya telefonformatet. Hos telefontillverkarna verkar det råda en tro på vikbara telefoner som nästa stora skifte i telefonbranschen, och modeller från jättar som Samsung, Oppo och många fler finns på horisonten.

Just nu pågår CES i Las Vegas, och på teknikmässan visas den första kommersiellt lanserade vikbara telefonen upp. Skapelsen heter Royole Flexpai och är utrustad med en 7.8 tum stor vikbar skärm. Royole är ett ungt företag, blott fem år gammalt, och skapades med målet att skapa telefoner med just böjbara skärmar.

Fem år är ganska kort tid för att starta upp ett företag och utveckla produkter som dessutom använder ny och oprövad teknik. Det talar emot företaget, och av de medier som är på plats i Las Vegas har omdömen inte varit nådiga. The Verge är särskilt skoningslösa i sin video där de sågar både hårdvaran och mjukvaran, som inte verkar samarbeta särskilt väl.

Med företagets ringa ålder och erfarenhet av att utveckla produkter ska vi inte heller dra allt för stora slutsatser av bristerna i Royoles vikbara telefon. De stora telefonjättarna kommer leverera telefoner med rejält mycket mer resurser investerade i produktutveckling och ingenjörstimmar för såväl hårdvara som mjukvara.

Royole Flexpai är redan lanserad i Kina till ett pris som motsvarar cirka 12 000 kronor. Med detta som riktmärke kan vi nog vänta oss att de stora företagens första vikbara telefoner inte kommer tilltala den budgetmedvetne direkt.

Källa: The Verge

Kommentarer
4 svar

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

Apple ryktas släppa en MacBook Pro med 16” skärm. Det är IHS som fortsätter att komma med spekulationer kring Apples förhavande.

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE