Yubico visar upp säkerhetsnyckel för IOS

Med en Lightning- och USB-C-utrustad säkerhetsnyckel från Yubico behöver du inte komma ihåg något lösenord alls, och loggar in säkert i princip överallt. Enheten är godkänd av Apple och släpps under året.

Yubico tillverkar populära säkerhetsnycklar som kallas för Yubikey. Det är fysiska enheter som används för att logga in på tjänster, datorer och annat, antingen istället för att använda lösenord eller som en andra faktor. Tidigare har det endast gått att använda Yubicos produkter till IOS via Bluetooth med allt krångel det kan innebära, men nu har Apple godkänt en nyckel med Lightning i ena änden och USB-C i den andra. Genom att ha båda dessa kontakter kan användare använda samma nyckel med Iphone, Ipad och Mac.

Android-enheter kan också använda NFC, men för en IOS-användare är det mycket begränsat vad som går att göra via NFC så det har inte varit ett lika bra alternativ. Så som en Yubikey fungerar är det svårare att lyckas fånga upp koder som skickas, och de är säkrare än att använda ett lösenord eller engångskoder.

Företaget har fått godkännandet genom Apples MFI-program, men det kom för bara några dagar sedan så mycket arbete återstår innan du kommer att kunna köpa nyckeln i handeln. Bland annat måste tjänster och appar uppdateras med ny kod för att stöda inloggningar över Lightning. Yubico testar enheten nu och hoppas kunna börja sälja den någon gång under året.

Läs mer:

Källa: Yubico | The Verge