Samsungs tv-apparater får Airplay 2 och Apple-app för filmer och serier

Apple och Samsung berättar om ett nytt samarbete som i princip ger vissa av Samsungs tv-apparater samma funktionalitet som finns i Apple TV. De får stöd för Airplay 2 och en app för att se på filmer och serier från Itunes.

Apple och Samung har ett intressant förhållande till varandra där de på samma gång är konkurrenter och samarbetspartners. Företagen presenterar nu ett nytt samarbete där Samsungs tv-apparater i princip får en inbyggd Apple TV. Smarta tv-modeller från 2019 och de flesta från 2018 får stöd för Airplay 2 och en särskild app för att se på filmer och serier från Itunes.

Samsung-användarna kommer att kunna se på redan köpt innehåll samt hyra och köpa nytt från Itunes-katalogen med filmer och tv-serier (beroende på region) i upp till 4K-upplösning. Apples innehåll kommer att integreras med Samsungs tv-funktioner som universal sök och Bixby.

Airplay 2-stödet låter IOS-användare strömma video, bilder och musik till sin tv utan att behöva en Apple TV. Videoklipp kan strömmas ett i taget, men tv:n kommer att kunna vara en del av ett multirum-ljudsystem.

De här nya funktionerna kommer att dyka upp i berörda tv-modeller under våren. Appen med innehåll kommer att släppas till fler än 100 länder, medan Airplay 2-stödet sägs komma till 190 länder.

Intressant nog håller sig Apple till att kalla appen för "Itunes filmer och tv-serier". Företaget förväntas släppa en egen tjänst för strömmande film och serier, som inte tros använda Itunes-namnet. Deras befintliga tjänst för strömmande musik heter Apple Music. Vi får se om det här partnerskapet med Samung längre fram kommer att fungera om en distributionskanal för den nya Apple-tjänsten.

Källa: Samsung

Läs mer

Detta önskar jag mig av Samsung under 2019 (artikel, 2018-12-28)
Apples tv-program kan bli gratis för Apple-användare (nyhet, 2018-10-11)

Kommentarer
28 svar

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

Apple ryktas släppa en MacBook Pro med 16” skärm. Det är IHS som fortsätter att komma med spekulationer kring Apples förhavande.

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

Pokémon Go-skaparna Niantics nästa skapelse är nu släppt även här i Sverige. I Harry Potter Wizards Unite gäller det att rädda mugglar-världen från magiska ting, personer och otäcka varelser.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE