Netatmo visar ringklocka med Homekit‑stöd

Den första videoringklockan med stöd för Homekit har presenterats på CES, och det är Netatmo som ligger bakom.

CES i Las Vegas har nu kört igång, och redan har nya produkter och nyheter hittat ut från den enorma elektronikmässan. Först ut för vår del är Netatmo som presenterar en smart ringklocka med videofunktion. Stöd finns också för Apples smarta hem-plattform Homekit, vilket Netatmo är först med för en sådan produkt.

Med hjälp av den inbyggda kameran i dörrklockan kan du se vem som ringer på dörren genom en mobilapp, och även svara direkt till besökare även när du inte är hemma. Dörrklockan fungerar också som en övervakningskamera och kan skicka en varning om den upptäcker personer i närheten av huset.

Fred Potter är grundare och vd på Netatmo, och han säger såhär om den nya ringklockan:

– Netatmos smarta videodörrklocka är ett perfekt verktyg för att aldrig missa en besökare eller leverans. Den möter också den ökande efterfrågan av säkerhetslösningar för hemmet.

Kameran i Netatmos videodörrklocka har en upplösning på 1080p, alltså full HD och en vidvinkellins som kan se 160 grader. Även infrarött mörkerseende finns för bevakning nattetid. Extra roligt är att inget särskilt abonnemang krävs för klockan, utan den lagrar videomaterial lokalt på ett minneskort eller till en privat server eller Dropbox-konto.

Genom Homekit är också Siri inblandad, och du kan be assistenten att se efter vem som är vid dörren exempelvis. Genom appen Hem går det också att skapa automatiseringar tillsammans med andra Homekit-prylar, till exempel belysning.

Tyvärr kommer inte Netatmos videodörrklocka förrän i höst, och priset är än så länge okänt.

Källa: Netatmo

Kommentarer
24 svar

Att köpa till ett tangentbordsfodral till sin iPad börjar bli en självklarhet och vi har fått testa ZAGGs senaste tillskott på marknaden.

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.