Fuchsia OS ska stöda Android-appar

Och med detta får Googles kommande operativsystem en klar fördel över alla andra plattformar som försökt konkurrera med Apples och Googles duopol.

För några veckor sedan skrev vi om nya livstecken från Fuchsia OS, det kommande operativsystemet från Google som är tänkt att användas i allt från telefoner till surfplattor och kanske även datorer. Allt vi fick se då var några grundläggande funktioner och animationer i systemet, vilket ändå såg lovande ut.

Läs också: Fuchsia OS visar livstecken Den stora frågan som möter alla nya operativsystem på marknaden är hur de ska lösa mjukvarufrågan. Fuchsia OS bygger på en egen systemkärna och använder inte Linux likt det nuvarande Android-systemet. Microsoft och Nokia tillhör några av de företag som försökt etablera konkurrerande system, utan att lyckas just på grund av bristande utbud av appar.

Kanske inte helt överraskande ska Google lösa detta problem genom att låta Android-appar köras på Fuchsia OS. I en ny ändring i utvecklarprojektet för Android, AOSP, beskriver en kommentar i koden för Fuchsia-sektionen att utvecklare kan rikta in sig på det kommande systemet. Mer specifikt nämner kommentaren att Android-appar då inte kommer köras direkt mot hårdvaran utan hanteras av Fuchsia-systemet.

Detta skulle kunna innebära problem då apparna inte vet vilken hårdvara de kommer köras på, men då Google utvecklar båda systemen kommer Fuchsia-systemet sannolikt kunna analysera apparna och anpassa dem för att kunna passa hårdvarans egenskaper.

Goda nyheter för den som ser fram emot en nystart för Googles operativsystem, men som inte vill dras med det bristande mjukvaruutbud som ett systemskifte tenderar att medföra. Det är dock fortfarande en lång väg att gå innan vi lär se kommersiella produkter med Fuchsia OS på marknaden, och vi kommer få se minst en större Android-uppdatering innan dess, troligtvis fler än så.

Frågan är: hinner Google nå slutet på alfabetet av Android-uppdateringar innan Fuchsia OS är redo att axla manteln för Googles mjukvarumässiga framtid. Vad tror du?

Kommentarer
28 svar
Clean my mac!

Mophie fortsätter bredda sin portfölj och har nu lanserat en ny trådlös laddplatta, två billaddare och en rad olika USB-kablar.

Spelutvecklaren Thatgamecompany har nu släppt sitt spel Sky: Children of the Light som först visades upp till Apple TV 2017.

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Clean my mac!

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Idag släppte Apple en ny beta till utvecklare och det är beta nummer fyra till iOS 13. I uppdateringen bjuds det på en rad förbättringar till funktionen 3D Touch.

Clean my mac!