App Store slog rekord i julas

Julkvartalet var inte bara dysterheter för Apple. Den digitala butiken App Store slog nya rekord, och bara på nyårsdagen spenderades 322 miljoner dollar.

Att ladda ned spel och andra appar efter nyårsfirandet kanske kan bli en tradition av samma magnitud som hämtpizza och Ivanhoe. Apple meddelar nämligen att den digitala butiken App Store slagit rekord i omsättning under nyårsdagen; 322 miljoner dollar spenderades i butiken.

Hela veckan mellan julafton och nyårsafton var också riktigt bra, och butiken sålde digitala varor för 1,22 miljarder dollar vilket också är nytt rekord. De två mest populära kategorierna i App Store under högtiden var spel och självhjälpsappar.

Trots att Iphone-försäljningen inte levde upp till förväntningarna förra kvartalet finns det alltså andra områden med fin tillväxt. I samband med att Apple flaggade för minskad omsättning i onsdags meddelades att kategorin tjänster, där App Store ingår, slagit omsättningsrekord. När Apple håller sin kvartalsrapport 29 januari får vi veta med hur mycket.

Läs mer:

Källa: Apple

Kommentarer
1 svar
Clean my mac!

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll.

Mophie fortsätter bredda sin portfölj och har nu lanserat en ny trådlös laddplatta, två billaddare och en rad olika USB-kablar.

Spelutvecklaren Thatgamecompany har nu släppt sitt spel Sky: Children of the Light som först visades upp till Apple TV 2017.

Clean my mac!

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Clean my mac!