Kalabalik runt Apple efter flaggning för minskade intäkter

Reaktionerna på att Apple flaggade för minskad omsättning har inte låtit vänta på sig; aktien störtdyker, företaget utreds och nu kallar Tim Cook till krismöte.

Under onsdagen ändrade Apple sin prognos inför kvartalsrapporten för Q1 2019, det vill säga det viktiga julkvartalet 2018. I princip handlade det om att den väntade omsättningen skrevs ned till 84 miljarder. Tim Cook meddelade detta i ett öppet brev, och lät sig dessutom intervjuas av tv-kanalen CNBC.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Apples aktie har fallit ungefär 7 procent i efterhandeln på New York-börsen, och raset kan fortsätta. Samtidigt ska nu Apple utredas av en juristbyrå för eventuellt bedrägeri mot sina aktieägare. Vinkeln är att Apple påstås ha gett vilseledande affärsinformation tidigare gällande situationen i Kina.

Tim Cook har nu kallat till ett stormöte med alla anställda under torsdagen för att diskutera den senaste utvecklingen och ge dem chansen att ställa frågor. Detta enligt Mark Gurman på nyhetsbyrån Bloomberg.

Källa: CNBNC | Yahoo

Kommentarer
143 svar

Vi har nog alla råkat betala ett par månader extra för någon digital tjänst som vi inte använder, men i iOS 13 blir det lite lättare att slippa det.

Klassiska Tetris-varianten Dr Mario från Nintendo släpps den 10 juli.

För ungefär 14 år sedan gick Steve Jobs upp på scenen och höll ett rörande tal inför alla avgångsstudenter på Stanford och nu har Tim Cook stått på samma scen och talat.

Höstens iPhone-modeller ser inte ut att få stöd för 5G och nu har den erfarne analytikern Ming-Chi Kuo varit i farten igen.

Något som är väldigt trevligt på iPad är att kunna gå ur Netflix och fortsatt ha en liten ruta där videon spelas medans man gör något annat.

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE