Huawei P Smart 2019 verkar vara en riktigt duglig budgetlur för under 3 000 kronor

Den som inte jagar flaggskepp kan säkert hitta mycket att tycka om med årets första telefon från Huawei, inte minst prislappen.

Den första modellen av Huawei P Smart kom 2017, och var en telefon som med lågt pris framförallt riktades mot yngre användare. Huawei blir nu först ut det här året med en ny telefon, när P Smart 2019 presenterats. Utifrån specifikationerna verkar det vara en helt okej lur, även för de som inte är unga. Inte minst prislappen kan säkert locka många – rekommenderat butikspris är 2 590 kronor inklusive moms.

Trots det låga priset verkar P Smart 2019 stoltsera med en hel del funktioner som tidigare varit förbehållet proffsmobilerna. Droppformad flärp kanske inte nödvändigtvis hör dit, men bildskärmen på dryga sex tum som i princip går från kant till kant gör det definitivt. Skärmen har en upplösning på 2340x1080 pixel vilket ger en pixeltäthet på 415 ppi. Det är högre än Iphone XR, och inte särskilt långt ifrån de 458 ppi som Iphone XS stoltserar med. Det är naturligtvis inte fråga om någon OLED-skärm, men gammal hederlig LCD kan se nog så bra ut vilket Iphone XR visade i höstas.

Prestandan har också blivit bättre jämfört med föregångaren, och nu finns Huaweis egendesignade processor Kirin 710 innanför skalet. Lagringsutrymmet är bara 64 gigabyte, men stöd för externt minneskort finns på upp till 512 gigabyte. Batteriet på 3 400 mAh ska räcka i upp till tio timmar internetsurf över 4G-nätverket.

Vad gäller kamerorna finns en framåtriktad selfie-kamera på 8 megapixel och två på baksidan, där huvudkameran på 13 megapixel får hjälp av en sekundär på 2 megapixel som framförallt samlar djupinformation. Självklart har Huawei också berikat kameraupplevelsen med en rejäl dos AI-funktioner som identifierar motiv och allmänt försöker optimera bilderna.

Huawei P Smart 2019 kommer med Android 9 installerat, och därtill Huaweis eget gränssnitt EMUI 9.0. Säljstart i butik blir det 7 januari, och då finns det tre färger att välja mellan; svart samt två nyanser av blått.

Läs mer:

Kommentarer
10 svar

Något som är väldigt trevligt på iPad är att kunna gå ur Netflix och fortsatt ha en liten ruta där videon spelas medans man gör något annat.

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

För att få sälja sina produkter i Ryssland och kringliggande länder måste Apple i god tid registrera dessa hos EEC (Eurasian Economic Commission).

Att blanda podcasts och musik är inte optimalt och nu har Spotify börjar skicka ut en uppdatering som ger oss en betydligt bättre överblick.

Den där stressande känslan när man möts av en pop-up på sin iPhone och den frågar om det inte är dags att gå ned till low-power-mode för att telefonen har 20 procent kvar är inte rolig. I samma ögonblick inser man att powerbanken ligger hemma, eller så var man duktig och tog med den men självklart är även den slut på batteri.

Analysfirman IDC har släppt en ny rapport där de har granskat telefonleveranser i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) för första kvartalet.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE