Airpower är officiellt försenad

2018 är över, och Apple har inte släppt sin laddningsstation Airpower. Det är fortfarande ovisst om den alls kommer.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge heter det ju, eller var det "väntar alltid för länge"? Hursomhelst så har vi redan väntat för länge på Apples omtalade laddningsstation Airpower. Nu när 2018 övergått till 2019 kan vi också konstatera att produkten är officiellt försenad.

Airpower presenterades redan i september 2017 under det årets Iphone-event; en trådlös laddare som kunde ladda en Iphone, en Apple Watch och ett par Airpods-hörlurar samtidigt. Då sade Apples produktchef Phil Schiller så här:

– Vi hoppas att folk kommer älska den, och att den uppmuntrar andra att skapa mer avancerade lösningar baserade på liknande teknologi. Vi kommer att arbeta med Qi-standarden och deras team för att infoga dessa förbättringar i standarden framöver, för att göra trådlös laddning bättre för alla. Håll utkik efter Airpower-laddaren nästa år.

2018 har nu alltså kommit och gått, och ingen Airpower-laddare är i sikte. Apple har heller inte kommenterat produkten överhuvudtaget. Vi vet inte vad den kommer att kosta, och inte ens om den fortfarande är under utveckling.

Det här gör Airpower till en ganska anmärkningsvärd produkt. Det har givetvis hänt flera gånger att Apple lagt ner produkter som inte fungerat som önskat, men det är väldigt sällan de då redan gjort en officiell presentation.

Det har ryktats om stora tekniska problem för Airpower, men fortfarande nämns laddaren i olika broschyrer och dokument från Apple. Analytikern Ming-Chi Kuo var också så sent som i oktober säker på att Airpower fortfarande var på gång.

Vad tror ni, kommer vi få se Airpower under 2019?

Läs mer:

Kommentarer
17 svar

Alla känner vi till historien om när Steve Jobs och Steve Wozniak skapade den första äppleprydda datorn i ett garage i Kalifornien. Men vad vet vi egentligen om världens mest igenkända äpple?

Sonos har idag valt att gå ut och meddela på sin blogg att vissa av deras äldre produkter inte längre kommer att få framtida uppdateringar.

När Disney+ lanserades den 12 november 2019 så lös de med sin frånvaro här i Sverige, men nu har Disney meddelat när tjänsten kommer hit.

Självklart florerar redan rykten om nästkommande iPhone-modeller. Ett av ryktena är ett förbättrat Face ID-system med 3D-teknik.

Om du äger en iPad Pro (2018) vill säga. För nu kan den som vill pressa bilduppdateringen på sin iPad Pro till max prova att spela Fortnite i 120fps.

Apple har i dagarna berättat om flera nya serier som kommer till deras streamingtjänst Apple TV+ under våren och sommaren. Allt från tecknade musikaler till dokumentärer om knasiga hem.