Huawei P30-familjen kan bli en kamerajätte

Om nya läckor stämmer kommer nästa års P30-familj bli rejält kompetenta på kamerafronten, och inte bara i dess Pro-varianter.

En suverän kameralösning har varit en tongivande egenskap hos Huaweis senaste stora flaggskeppslanseringar. Både P20 Pro och Mate 20 Pro imponerade stort i detta avseende, men den vanliga P20-varianten fick nöja sig med en enklare lösning än hos storebror. Om den senaste läckan visar sig stämma kan hela nästa års P30-familj bli rejäla kamerakämpar.

Den läckta informationen kommer från den flitige och pålitliga källan Evan Blass vars läckor i regel visar sig stämma. I hans senaste rapport påstår han att Huawei P30 kommer utrustas med tre bakre kameror och fem gånger optisk zoom. Detta matchas just nu av toppmodellen Mate 20 Pro, fast där består det av en kombination av 3x optisk zoom och 2x digital zoom.

Han anger också att en kamera kommer få upplösning på 40 megapixel medan den främre selfie-kameran ska skryta med 24 megapixel. De tre bakre kamerorna lär sannolikt bygga på en kombination av standardkamera, vidvinkelkamera och en telefotokamera likt uppsättningen i Mate 20 Pro.

Huawei har tidigare gått ut med att företaget ska introducera telefoner med fyra bakre kameror och tio gånger optisk zoom, och med den nya informationen om P30-modellerna skulle det mycket väl kunna vara så att det är familjens Pro-modeller som utrustas med dessa specifikationer.

Källa: Evan Blass på Twitter

Kommentarer
7 svar

Något som är väldigt trevligt på iPad är att kunna gå ur Netflix och fortsatt ha en liten ruta där videon spelas medans man gör något annat.

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

För att få sälja sina produkter i Ryssland och kringliggande länder måste Apple i god tid registrera dessa hos EEC (Eurasian Economic Commission).

Att blanda podcasts och musik är inte optimalt och nu har Spotify börjar skicka ut en uppdatering som ger oss en betydligt bättre överblick.

Den där stressande känslan när man möts av en pop-up på sin iPhone och den frågar om det inte är dags att gå ned till low-power-mode för att telefonen har 20 procent kvar är inte rolig. I samma ögonblick inser man att powerbanken ligger hemma, eller så var man duktig och tog med den men självklart är även den slut på batteri.

Analysfirman IDC har släppt en ny rapport där de har granskat telefonleveranser i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) för första kvartalet.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE