Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vågar vi hoppas?

Ipad Mini 5 kan komma nästa år

Hoppet är inte ute för alla som älskar Ipad Mini, för enligt en ny rapport kan en ny version vara på gång, tillsammans med två nya varianter av vanliga Ipad.

Den senaste versionen av Ipad Mini släpptes i september 2015, och allt sedan dess har förespråkare av 7,9-tums-plattan hoppats på en uppdatering och fruktat en nedläggning.

Apple har inte sagt någonting alls om framtiden för Ipad Mini, men olika rapporter och spekulationer har i flera år uppgett å ena sidan att plattan kommer försvinna, och å andra sidan att den kommer uppdateras. Så sent som i oktober hävdade exempelvis den välrenommerade analytikern Ming-Chi Kuo att Apple arbetade på Ipad Mini 5 för lansering 2018 eller året efter.

2018 är nästan över, men 2019 är fortfarande ett oskrivet blad. Nu får Kuo förstärkning av China Times, som med hänvisning till Apples leverantörskedja menar att en ny mini kommer under första halvan av nästa år.

Vanliga Ipad blir två

Förutom en Ipad Mini 5 påstår rapporten att Apples budget-version av Ipad – kort och gott kallad Ipad – också kommer att uppdateras. Detta vore i sig inte förvånande, eftersom det kommit en ny Ipad-modell under våren både 2017 och 2018.

Något som däremot är anmärkningsvärt är att det enligt rapporten blir två modeller av denna budget-Ipad, och att åtminstone en av dessa får en ny storlek på 10 tum och en tunnare ram, som skulle göra den mer lik förra årets Ipad Pro med 10,5-tumsskärm.

Tyvärr bjuder rapporten inte på någon vidare information om vad som skulle skilja de två olika modellerna åt, så just den biten får tas med en extra stor nypa salt. Det är också möjligt att det helt enkelt handlar om en LTE-modell och en vanlig modell, något som ju redan erbjuds i dagens utbud.

För att sänka tillverkningskostnaderna uppges Apple också byta skärm i både Ipad och den nya Ipad Mini. Fokus uppges vara att behålla det relativt låga pris som Ipad har idag, och detta ska garanteras genom att byta tillverkare av LED-skärmarna i produkten.

Vad tror du – är hoppet ut för en ny Ipad Mini, eller kommer det en nästa år?

Läs mer:

Källa: China Times | Macrumors

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.