Jailbreak-butiken Cydia lägger ner

Cydia har länge varit platsen att skaffa programvara för de som "jailbreakat" sin telefon, men nu meddelar grundaren av butiken att försäljningen av appar ska upphöra.

Jailbreak kallas processen som gör det möjligt att installera och använda system och appar på en IOS-enhet som inte är godkända av Apple. För appar som inte accepterats på Apples egen App Store har alternativet under många år varit butiken Cydia.

Butiken skapades av Jay Freeman, mer känd på nätet som Saurik. I ett inlägg på forumet Reddit meddelar nu Saurik att betalningshanteringssystemet bakom Cydia ska stängas ned, vilket innebär att nya köp inte längre kan göras. Enligt Saurik drar butiken in väldigt lite pengar, och hela projektet går med förlust.

Cydia kommer även fortsättningsvis att finnas kvar för att användare ska kunna ladda ned tidigare köpta appar. Enligt Saurik ska ett mer formellt pressmeddelande skickas ut under veckan.

Cydia har erbjudit fristående appar, samt tillägg och modifieringar av IOS-gränssnittet. Exempel på appar är till exempel emulatorer som kan köra spel från andra plattformar, men det har också gått att hitta rena piratversioner av appar i butiken.

Har du "jailbreakat" din Iphone någon gång, och använd Cydia? Berätta om dina erfarenheter – finns det fördelar med att "jailbreaka", eller erbjuder den vanliga IOS-upplevelsen allt det man behöver idag?

Läs mer:

Källa: Reddit

Kommentarer
11 svar
Clean my mac!

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll.

Mophie fortsätter bredda sin portfölj och har nu lanserat en ny trådlös laddplatta, två billaddare och en rad olika USB-kablar.

Spelutvecklaren Thatgamecompany har nu släppt sitt spel Sky: Children of the Light som först visades upp till Apple TV 2017.

Clean my mac!

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Clean my mac!