#251: Amazon släpper svenskt moln

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Ida och Jakob pratar i podden denna veckan, stackars Eklöv är sjuk. Det blir snack om Amazon som inte tar sin näthandel till Sverige nu – utan istället kommer med den lite mindre spännande molntjänsten Amazon Web Services. All hype började med ett litet missförstånd på en nyhetsbyrå.

Det blir också snack om Apple Pay som nu fungerar tillsammans med Klarna-kortet. Jakob har skaffat.

Ida har fått mejl om att hennes dator innefattas av ett reparationsprogram för att lagringen plötsligt kan haverera. Dags att leta upp service!

Och slutligen, vi skickade Andreas till London för att kika närmare på Oneplus nya specialversion av telefonen 6T som de tagit fram i samarbete med Mclaren.

På återseende nästa vecka!
Trevlig helg och glad tredje advent!

Avsnitt: Amazon släpper svenskt moln

Längd 55:04, filstorlek 50,76 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

Apple ryktas släppa en MacBook Pro med 16” skärm. Det är IHS som fortsätter att komma med spekulationer kring Apples förhavande.

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE