Google Plus stänger tidigt efter ny dataläcka

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Google Plus skulle utmana Facebook, men fick aldrig någon större uppskattning från Googles användare. Nyligen meddelade Google att tjänsten skulle läggas ned stegvis fram till augusti. Beslutet handlade både om svagt intresse, men också om en allvarlig läcka där kontouppgifter för 500 000 användare kommit på vift.

Nu har tjänsten drabbats av ännu en dataläcka, och över 50 miljoner användare ska ha fått profilinformation så som namn och e-postadress åtkomligt för utvecklare. Detta även om kontot var inställt som privat. Enligt Google beror läckan på en bugg, och på grund av detta ska nu Google Plus stänga tidigt. Redan i april blir tjänsten oåtkomlig för användare.

Läs mer:

Google Plus går i graven

Källa: Google

Clean my mac!

Airmail är ett trevligt alternativ till Apples mailklient som många idag istället använder men upprörda kunder världen över börjar nu radera appen.

Har du gått och väntat på att kunna klicka hem ett par Powerbeats Pro från det Apple-ägda Beats då har vi nu goda nyheter.

I veckans avsnitt så vill Peter berätta om sin nyfunna kärlek till en så kallad smart golvfläkt från folkrepubliken Kina, Thor ställer sig som vanligt allt annat än positiv till Peters nymodigheter.

Clean my mac!

När allt hopp och kanske all lust försvunnit så kom till slut Aqaras hub till Sverige. NetonNet ska nu ha fått in den medan flera andra butiker fortfarande säger vänta på ett leverans datum för huben med EUkontakt.

Apple meddelade i veckan alla tillverkare som är med i Apples MFi-program (Made For iPod, iPhone, iPad och AirPlay audio) att de nu utökar MFi-programmet med fler adaptrar.

IKEA och Sonos har slagit sina kloka huvuden ihop och skapat en helt ny serie med produkter som kallas SYMFONISK. De första två produkterna som vi i detta nu håller på att testa är deras lampa och bokhylle-högtalare

Clean my mac!