Epic tar bort Infinity Blade-spelen från App Store

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.

Fram till nyligen låg de tre Infinity Blade-spelen signerade Epic Games i App Store. Det första släpptes år 2010 och spelen användes ofta av Apple under presentationer för att visa upp vilka grafiktunga spel det gick att göra till IOS. Det tredje och sista spelet i triologin släpptes 2013, men har underhållits fram till nu.

Epic har sedan dess släppt succén Fortnite som finns till flera plattformar. Det är till och med ett av de mest lukrativa spelen någonsin. Det verkar som att Epic är i rensartagen med målet att samla sina resurser bakom Fortnite och Unreal Engine (en spelutvecklingsmjukvara). I januari la Epic ner Paragon, en konkurrent till League of Legends och den planerade Unreal Tournament-omstarten har lagts på is.

I ett uttalande säger Epic att det har blivit allt svårare för teamet att stöda Infinity Blade-serien på en nivå som lever upp till deras standard. Spelare som köpt spelen kommer inom en överskådlig framtid att kunna ladda ned spelen, men köp inuti-appen har stängts av. Du som köpt någon av delarna och tänkt köpa de återstående har tyvärr missat din chans.

Infinity Blade-spelen kommer dock inte att försvinna helt, ett svärd från serien har redan visats upp som ett nytt vapen som kommer till Fortnite.

Läs mer om de bästa mobilspelen

99 har gjort en serie om mobilspel tillsammans med FZ – här är alla delar:

Källa: Epic

Clean my mac!

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll.

Mophie fortsätter bredda sin portfölj och har nu lanserat en ny trådlös laddplatta, två billaddare och en rad olika USB-kablar.

Spelutvecklaren Thatgamecompany har nu släppt sitt spel Sky: Children of the Light som först visades upp till Apple TV 2017.

Clean my mac!

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Clean my mac!