Amazon snart i Sverige – presskonferens på onsdag

UPPDATERAD. Nätjätten Amazon har flaggat för en presskonferens i Stockholm på onsdag. Många hoppas nu att den länge omtalade svenska etableringen är här.

Att Amazon intresserar sig för Sverige har varit känt en längre tid, och företaget har bland annat köpt upp markområden i logistiska knutpunkter som Eskilstuna, Västerås och Katrineholm. Sammanlagt handlar det om ytor på 300 000 kvadratmeter.

Dessutom har företaget köpt internetdomänen Amazon.se som i dagsläget länkar till Amazons tyska webbplats, och enligt SVT har Postnord nyligen tecknat ett nytt treårigt avtal med Amazon. Slutligen söker Amazon en hel del tjänster för jobb i Stockholm. De flesta av tjänsterna handlar dock om Amazons server-verksamhet och molntjänster AWS.

Nu meddelar Amazon att de kommer att hålla en presskonferens på onsdag i Stockholm. Vad det ska handla om har inte avslöjats på förhand, men det ligger alltså nära till hands att tro att det nu blivit dags för en ordentlig svensk etablering.

Behöver inte handla om paket

Många ser fram emot Amazons närvaro i Sverige, och drömmer om en snabb och effektiv näthandel med bra priser och stort utbud. Lika många verkar dock oroa sig över hur andra aktörer ska klara sig när den gigantiska konkurrenten kommer och spänner musklerna.

En mindre spännande möjlighet är dock att Amazons näthandel inte är ämnet på onsdag, utan att det istället är företagets molntjänster – Amazon Web Services, som landar i Sverige. På onsdag får vi se!

Läs mer:

Källa: SVT

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
21 svar
Clean my mac!

Airmail är ett trevligt alternativ till Apples mailklient som många idag istället använder men upprörda kunder världen över börjar nu radera appen.

Har du gått och väntat på att kunna klicka hem ett par Powerbeats Pro från det Apple-ägda Beats då har vi nu goda nyheter.

I veckans avsnitt så vill Peter berätta om sin nyfunna kärlek till en så kallad smart golvfläkt från folkrepubliken Kina, Thor ställer sig som vanligt allt annat än positiv till Peters nymodigheter.

Clean my mac!

När allt hopp och kanske all lust försvunnit så kom till slut Aqaras hub till Sverige. NetonNet ska nu ha fått in den medan flera andra butiker fortfarande säger vänta på ett leverans datum för huben med EUkontakt.

Apple meddelade i veckan alla tillverkare som är med i Apples MFi-program (Made For iPod, iPhone, iPad och AirPlay audio) att de nu utökar MFi-programmet med fler adaptrar.

IKEA och Sonos har slagit sina kloka huvuden ihop och skapat en helt ny serie med produkter som kallas SYMFONISK. De första två produkterna som vi i detta nu håller på att testa är deras lampa och bokhylle-högtalare

Clean my mac!