Så vaknar du med vädret på låsskärmen på din Iphone

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Apple har gjort låsskärmen lite lite mer användbar med en något dold funktion i IOS 12. Det går att få se dagens väderleksrapport på låsskärmen när du första gången tittar på telefonen på morgonen. Den här guiden visar dig hur du får igång det hela.

Väderleksrapporten hör till Stör ej-läget och Läggdags-funktionen som bland annat hindrar notiser från att synas på låsskärmen när du borde ligga och sova.

Gör så här

  1. Första steget är att öppna Inställningar på din Iphone med IOS 12

  2. Klicka sedan in dig till Stör ej

  3. Se till att Schemalagd och Läggdags är aktiverade (båda ska vara gröna)

  4. Genom att ställa in Från och Till här justerar du ditt sovschema så det passar just dig

  5. Gå tillbaka till huvudmenyn för Inställningar och välj nu Integritetsskydd

  6. Välj Platstjänster

  7. Leta upp Väder i listan och välj Alltid under Tillåta åtkomst till platsinfo

Avinstallerat Väder?

Om du inte har Apples Väder-app installerad då? Den är ju faktiskt valfri nu för tiden. Jo, det här kommer att fungera ändå, eller det gör i alla fall det för mig. Jag har inte Väder installerat utan använder Carrot Weather, men det är troligen det faktum att jag använder Läggdags-funktionen i appen Klocka som ändå drar igång God Morgon-meddelandet och därmed visar mig väderleksrapporten för dagen.

När du fixat inställningarna ovan kommer du tillsammans med ett God Morgon-meddelande att se väderleksrapporten för idag när du första gången tittar på mobilen på morgonen (efter att Läggdags stängts av då).

När du låser upp telefonen försvinner vädret och återkommer inte förrän nästa dag när du vaknar och tittar på telefonen igen.

Den här lilla funktionen ger hopp om att Apple en vacker dag kommer att ge oss en ännu mer användbar låsskärm där vi kan välja vad vi vill se för data.

Fler läsvärda tips

Flytta textmarkören i IOS snabbt!

Tycker du att textredigering på IOS är långsamt och bökigt har du kanske missat detta fantastiska tricks som gör allt betydligt enklare. Med ett snabbt tryck kan du flytta runt textmarkören på skärmen precis som om du hade en mus. Magiskt!

Läs mer här: Så flyttar du snabbt textmarkören på Iphone och Ipad

Skapa minut-korta möten

När du skapar händelser i Apples kalender-app är den kortaste tiden du kan välja fem minuter. Men om du vill skapa en kortare händelse än så, till exempel ett riktigt effektivt möte, är det bara att dubbeltrycka på siffrorna när du anger tiden. Vips kan du välja tid minut för minut – fantastiskt!

Läs mer här: Så skapar du tvåminuters-möten

Kommentarer
26 svar

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

Apple ryktas släppa en MacBook Pro med 16” skärm. Det är IHS som fortsätter att komma med spekulationer kring Apples förhavande.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE