Koreaner galna i virkade fodral för Airpods

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Apples trådlösa hörlurar Airpods är en riktig framgångssaga för företaget, och som brukligt är har det dykt upp ett gäng tillbehör till lurarna i form av skyddsfodral – ofta med någon krok för att kunna hänga lurarna på en väska eller jacka.

I Sydkorea är det istället virkade gulliga figurer som är trendigt för ditt Airpods-fodral med gott om småföretagare som säljer sitt hantverk via sociala nätverk som Kakaotalk eller Instagram.

Figurerna föreställer allt från Kirby, Fåret Shaun och Pickachu eller varför inte tomten så här i juletider.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Särskilt dyra är de inte heller, inte alls med tanke på att de är handgjorda. Omkring 20 000 won (cirka 160 svenska kronor). Modellerna har till och med små hål för laddningskontakten i botten.

Vill du kolla in utbudet är den här hashtaggen ett bra ställe att börja på, men att faktiskt lyckas köpa en lär bli svårt om du inte kan koreanska. Du måste skicka DM till säljarna och ha turen att få en förtursplats till någon av fodralen. Plus att du förstås måste övertala dem att skicka det internationellt.

Jag som däremot äger flera virknålar och har gott om garn hemma ska däremot göra det till mitt julprojekt att försöka mig på att göra ett eget. Så inspirerad.

Kommentarer
11 svar

Tim Cook gick igår ut med en tweet och berättade vad det gör för att hjälpa till under epidemin av Convid-19.

Tim Cook verkar vara på shoppingtur i techbranchens galleria.

Uppköpet av AI-företaget Voysis skvallrar om att Apple satsar på att förbättra Siri.

Något som har funnits till Android-telefoner sedan urminnes tider är widgets på hemskärmen och nu ser det ut att komma till iOS och iPadOS.

Abonnemang för 0 kronor månaden? Ja det är galna tider!

Videosamtalsjätten Skype gör det enklare att hålla kontakten med nära och kära och kollegor.