Koreaner galna i virkade fodral för Airpods

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Apples trådlösa hörlurar Airpods är en riktig framgångssaga för företaget, och som brukligt är har det dykt upp ett gäng tillbehör till lurarna i form av skyddsfodral – ofta med någon krok för att kunna hänga lurarna på en väska eller jacka.

I Sydkorea är det istället virkade gulliga figurer som är trendigt för ditt Airpods-fodral med gott om småföretagare som säljer sitt hantverk via sociala nätverk som Kakaotalk eller Instagram.

Figurerna föreställer allt från Kirby, Fåret Shaun och Pickachu eller varför inte tomten så här i juletider.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Särskilt dyra är de inte heller, inte alls med tanke på att de är handgjorda. Omkring 20 000 won (cirka 160 svenska kronor). Modellerna har till och med små hål för laddningskontakten i botten.

Vill du kolla in utbudet är den här hashtaggen ett bra ställe att börja på, men att faktiskt lyckas köpa en lär bli svårt om du inte kan koreanska. Du måste skicka DM till säljarna och ha turen att få en förtursplats till någon av fodralen. Plus att du förstås måste övertala dem att skicka det internationellt.

Jag som däremot äger flera virknålar och har gott om garn hemma ska däremot göra det till mitt julprojekt att försöka mig på att göra ett eget. Så inspirerad.

Kommentarer
11 svar
Clean my mac!

Airmail är ett trevligt alternativ till Apples mailklient som många idag istället använder men upprörda kunder världen över börjar nu radera appen.

Har du gått och väntat på att kunna klicka hem ett par Powerbeats Pro från det Apple-ägda Beats då har vi nu goda nyheter.

I veckans avsnitt så vill Peter berätta om sin nyfunna kärlek till en så kallad smart golvfläkt från folkrepubliken Kina, Thor ställer sig som vanligt allt annat än positiv till Peters nymodigheter.

Clean my mac!

När allt hopp och kanske all lust försvunnit så kom till slut Aqaras hub till Sverige. NetonNet ska nu ha fått in den medan flera andra butiker fortfarande säger vänta på ett leverans datum för huben med EUkontakt.

Apple meddelade i veckan alla tillverkare som är med i Apples MFi-program (Made For iPod, iPhone, iPad och AirPlay audio) att de nu utökar MFi-programmet med fler adaptrar.

IKEA och Sonos har slagit sina kloka huvuden ihop och skapat en helt ny serie med produkter som kallas SYMFONISK. De första två produkterna som vi i detta nu håller på att testa är deras lampa och bokhylle-högtalare

Clean my mac!