Oneplus och Mclaren presenterar turboladdad 6T

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Oneplus är sannerligen inte obekanta med tilltaget att lansera specialversioner av deras senaste telefon. Det har under åren släppts allt från färggranna samarbeten med konstnärer till Star Wars-utgåvor, men dessa har alla haft gemensamt att de varit kosmetiska förändringar av den befintliga modellen.

Idag presenterar Oneplus en ny specialutgåva av senaste telefonen Oneplus 6T, denna gång i samarbete med Formel 1-företaget Mclaren, och här har faktiskt telefonens tekniska kapacitet växlat upp. 99 är på plats på Mclaren Technology Center utanför London för att spana in den nya modellen, titta på klassiska tävlingsbilar och prata med F1-förare.

Avskalat stilig design

Det är lätt att anta att en specialutgåva som tas fram i samarbete med ett racingföretag skulle få en prålig och utsvävande design, men så är lyckligtvis inte fallet. Oneplus och Mclaren har istället valt en mer subtil visuell stil för att ge telefonen en Mclaren-prägel. Baksidan är svart och mönstrad i vad som ska föra tankarna till ett bildäck, men mönstret kommer faktiskt från Mclarens kolfiber-design som används i bilarna. Telefonens kanter går i en orange färg från halva telefonens sida och ner, en färg som tydligen kallas papaya-orange och kommer från färgschemat för Mclarens senaste F1-bilar. Kanterna på telefonens övre del går i svart.

Det hela skapar en ganska lyckad kombination av de två företagens ganska olika produkttyper. I övrigt är telefonen sig lik, med den dropp-formade flärpen och fingeravtrycksläsaren integrerad i skärmen. I verkliga livet är dock den mönstrade baksidan nästan så subtil att man måste kisa för att se den, men den orangefärgade kanten ser mycket läcker ut.

Den uppgraderade telefonen

Oneplus Mclaren Edition är alltså inte enbart en kosmetisk förändring. Det mesta på insidan är sig likt, inklusive systemkretsen Snapdragon 845. Uppgraderingen som skett är primärminnet som nu tar steget upp till 10 gigabyte, upp från 6 eller 8 gigabyte beroende på vilken konfiguration du valt av den ursprungliga telefonen. Denna utökning har sannolikt gjorts för att specialutgåvan ska kännas speciell, men i praktiken kommer man som användare inte märka stor skillnad i prestanda med de extra två gigabyten. Oneplus har också lagt till en ny startanimation som ska föra tankarna till hög prestanda i enlighet med Mclarens högpresterande bilar.

Det som däremot är en trevligare uppgradering är den nya snabbladdningen som kallas Warp Charge 30. Telefonens batteri är av samma kapacitet som tidigare, det vill säga 3 700 milliamperetimmar, men det ska nu laddas snabbare än Oneplus tidigare snabbladdning. Enligt pressmaterialet ska telefonen kunna laddas till en full dags användning på bara 20 minuter, något vi få testa i praktiken när vi fått hem telefonen och kan använda den under en normal arbetsdag. Tekniken är densamma som den befintliga Dash Charge-tekniken i Oneplus 6T, men som namnet antyder har företaget ökat laddarens kapacitet till 30 watt.

Telefonen ska dessutom inte gå långsammare om den används samtidigt som den laddas, vilket bygger på att konverteringen av strömmen sker i laddaren snarare än i telefonen. Flera konkurrenter sköter denna konvertering i telefonen, och för att kunna fördela strömmen i telefonen samtidigt som den laddas måste prestanda då sänkas. Fördelen med denna metod är att du kan uppnå snabbladdning med alla laddare som bara matar tillräckligt med ström, medan Warp Charge 30 i Maclaren-utgåvan av Oneplus 6T kräver att du använder just den tillhörande laddaren eftersom konverteringen sker just i denna.

På besök i Mclaren Technology Center

Efter presentationen av telefonen slussades alla deltagare till Mclaren Technology Center där fin bilar från Mclarens historia som företag visades upp. De F1-fantaster bland 99-medlemmarna kommer nog uppskatta denna promenad längsmed minnenas allé.

Begränsad och dyrare upplaga

Utöver den ändrade telefonen går laddaren i Mclarens papaya-orange färgton, och i produktlådan finns en Mclaren-logotyp som tillverkas i samma kolfibermaterial som används i Formel 1-bilen Mclaren MCL33. Själva produktlådan är också en bok som beskriver Mclarens arv inom racing.

Oneplus 6T Mclaren Edition blir tillgänglig i Europa, Nordamerika och Indien från och med den 18 december, och något senare på den kinesiska marknaden. På den svenska marknaden ska den kunna köpas via operatören Telenor och via butikerna Webhallen, Netonnet, Caliroots och Oneplus.com. Priset blir 7 595 kronor. Telefonen ska säljas i begränsad upplaga jämfört med vanliga Oneplus 6T, men exakt vad detta innebär i praktiken framgår inte.

Kommentarer
19 svar
Clean my mac!

Teknikveckan packar upp IKEAs nya rullgardiner in show för att en gång för alla ta reda på om de är HomeKit-kompatibla eller inte.

Hur skärmen i iPhone X och iPhone XS skulle vara uppbyggd och vilka material som skulle användas var styrt av Apple men så ryktas det inte bli med höstens nya iPhone-modeller.

I den senaste iOS 13 betan som släpptes till utvecklare igår så kan datumet till höstens iPhone-event ha avslöjats.

Clean my mac!

Mophie har många järn i elden och har byggt upp en bred produktportfölj med många tillbehör till våra olika Apple-prylar. Nu har vi testat deras senaste Qi-laddare och powerbank.

Köp iPhone, rädda laxar.

Därför kommer ditt tredjepartsbatteri inte upp under batterihälsa - inte ens om det är Apple-original men bytt utanför systemet.

Clean my mac!