Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rösta på årets bästa pryl för hemmet

Nu ska vi hitta årets bästa pryl för hemmet! Ni nominerade, och vi utsåg finalisterna. Dags att rösta!

Teknikåret 2018 bjöd på mycket spännande för oss med ett hjärta som bultar lite extra för prylar. I november drog vi igång Årets Prylar här på 99 och ni medlemmar fick nominera. Nu är det dags att börja rösta och därför kommer här listan med finalister i kategorin Årets Hemma-pryl.

Årets Hemma-pryl

Så här skrev vi när vi öppnade upp för nomineringar:

I den här kategorin söker vi prylen som inte bara bor i hemmet, utan också gör hemmet smartare, trevligare och bättre.

Finalisterna i kategorin är efter moget övervägande Google Home, Philips Hue, Ikea Trådfri och Xiaomis robotdammsugare. Röstar gör du här nedan!

Google Home

Googles hörnpelare i det smarta hemmet, och det förnämsta tillhållet för Google Assistent. Under året har Google Home och Google Home Mini äntligen fått en officiell lansering i Sverige, med svenskt språkstöd dessutom. Nu väntar vi bara på den kraftfulla Google Home Max för att göra hemmet komplett.

Läs våra artiklar om Google Home här.

Philips Hue

Philips familj av uppkopplade lampor har funnits ett tag, men verkar ha exploderat på marknaden det här året med tanke på hur många som nominerade. Och visst är Philips Hue på många sätt inkörsporten till det smarta hemmet, och ett fenomenalt sätt att skapa stämning där hemma.

Läs våra artiklar om Philips Hue här.

Ikea Trådfri

När möbeljätten Ikea bestämmer sig för att satsa på det smarta hemmet, då händer det saker. Lamporna är måhända inte lika smidiga eller kraftfulla som konkurrenternas, och funktionaliteten inte lika pålitlig. Men priset är svårslaget, och nästa år väntar automatiska rullgardiner som nästa steg.

Läs våra artiklar om Ikea Trådfri här.

Xiaomis robotdammsugare

Om en kinesisk elektronikjätte kan kallas folklig så är det nog precis det som Xiaomi har blivit, och detta tack vare dess robotdammsugare. Genom gråimport och mobilappar delvis på kinesiska har dammsugare som Roborock ändå sakta men säkert sugit sig in i de svenska hemmen, tack vare en attraktiv kombination av funktionalitet, pålitlighet och bra pris.

Läs våra artiklar om Xiaomi här.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Hur går omröstningen till?

Varje medlem på 99 har en röst i varje kategori. Röstningen sätter igång 4 december här på 99.se, och pågår i två veckor. 20 december kommer vi att presentera vinnarna.

Vi kör omröstningen via tjänsten Opinionstage (som vi också använder till torsdagsquiz) för att samla in en röst per person och för att kunna hålla resultatet hemligt till den 20 december.

Kommentarer
18 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.