Dags att rösta: vilken är årets Apple-pryl?

Ni nominerade prylar till den här kategorin, vi valde ut finalisterna. Nu är det dags att rösta fram årets bästa Apple-pryl!

Teknikåret 2018 bjöd på mycket spännande för oss med ett hjärta som bultar lite extra för prylar. I november drog vi igång Årets Prylar här på 99 och ni fick nominera prylar. Nu är det dags att börja rösta och därför kommer här listan med finalister i kategorin Årets Apple-pryl.

Röstar gör du längst ned i artikeln. Vi kommer också att tävla ut ett hemligt pris till alla som röstar i kategorin. Skriv då in ditt användarnamn på 99 samt en motivering! Vill du i inte vara med att tävla räcker det med användarnamnet.

Årets Apple-pryl

Så här skrev vi när vi öppnade upp för nomineringar:

Här utforskar vi Apples ekosystem, och vill hitta den absolut bästa Apple-produkten som hittat ut från Cupertino under 2018. Den som inte bara väcker ha-begär utan också befäster Apples plats i branschen vad gäller design och funktion i en härlig symbios.

Finalisterna i kategorin är Iphone XS Max, Ipad Pro, Apple Watch Series 4 och IOS 12.

Iphone XS Max

Vi skrev så här om Iphone XS Max som fick vår utmärkelse Imponerande:

Iphone XS är en stabil uppdatering från förra årets Iphone X. Nästan allt har blivit lite bättre, men för de som redan har en Iphone X finns inte skäl att uppgradera detta år. Undantaget är om du fotograferar mycket, för förbättringarna i kameran är rejäla tack vare nya sensorer och A12-processorns Neural Engine. Ett annat skäl är om du vill ha en större telefon, för då täcker Iphone XS Max alla behov.

Läs hela vårt test här.

Ipad Pro

Vi skrev så här om Ipad Pro som fick vår finaste utmärkelse Enastående:

Ipad Pro är gjord för kreativa proffs och kommer med prestanda och prislapp därefter. Det här är inte plattan för att soffsurfa, kolla på film under bilsemestern eller läsa mejlen. Det här är plattan som fixar avancerad filmredigering, fotoredigering och som kreatörer kan rita och skapa konstverk med. Något att ta med ut i fältet istället för en bärbar dator, något att komplettera en stationär dator med. För en del kanske den helt ersätter en dator. Nu kan den även kopplas till externa skärmar och annan utrustning via USB Type-C-kontakten på ena sidan.

Det fina betyget förtjänar Ipad Pro för att Apple lyckats utvecklat den mycket sedan förra modellen. Prestandan är bättre, USB-C ger större möjligheter att ansluta tillbehör, skärmen ser mer inbjudande ut, Face ID uppskattas och nya pennan ökar produktiviteten.

Läs hela vårt test här.

Apple Watch Series 4

Vi skrev så här om klockan som fick vår bästa utmärkelse Enastående:

Med Apple Watch Series 4 flyttar Apple ribban för vad en smart klocka kan vara en rejäl bit uppåt. Den nya designen lyckas ge en större skärm trots att klockan i sig känns mindre och nättare – Apple Watch är inte längre bara smart, den är också läcker att se på (det är okej om du inte håller med).

Apple Watch är en praktisk hjälpreda i vardagen som jag inte vill vara utan. Förutom allt det praktiska finns det träningsfunktioner för de hurtiga, avslappning för stressade och fiffiga hälsofunktioner som håller ett extra öga på ditt hjärta och varnar om du ramlar och slår dig.

Läs hela vårt test här.

IOS 12

Vi vet, operativsystemet IOS 12 är inte en pryl. Men det förtjänar en plats här i finalen av Årets Pryl för att Apple med den här uppdateringen gav nytt liv åt en hel del av deras äldre prylar. Apple sa redan under WWDC-presentationen att en Iphone 6S skulle bli mellan 40–70 procent snabbare med det nya operativsystemet.

Men IOS 12 bjöd inte bara på prestandaförbättringar till både gammalt och nytt. Det kom också en del nyheter till funktionslistan. IOS 12 fortsätter att visa att Apple storsatsar på förstärkt verklighet, AR. Ett exempel är nya appen Mätverktyg som låter dig mäta verkliga objekt med din IOS-enhet.

Bilder och Siri fick uppdateringar och Stör ej-läget förbättrades. Dessutom släppte Apple inställningar för att hjälpa dig styra hur du använder mobilen och till vad med inställningsalternativet Skärmtid.

Läs våra artiklar om IOS 12 här.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Hur går omröstningen till?

Varje medlem på 99 har en röst i varje kategori. Röstningen sätter igång 4 december här på 99.se, och pågår i två veckor. 20 december kommer vi att presentera vinnarna.

Vi kör omröstningen via tjänsten Opinionstage (som vi också använder till torsdagsquiz) för att samla in en röst per person och för att kunna hålla resultatet hemligt till den 20 december.

Kommentarer
28 svar
Clean my mac!

En av de stora nyheterna i iPadOS som kommer nu i höst är att du kommer kunna spela spel på din iPad med en PlayStation 4 eller Xbox One kontroll.

Mophie fortsätter bredda sin portfölj och har nu lanserat en ny trådlös laddplatta, två billaddare och en rad olika USB-kablar.

Spelutvecklaren Thatgamecompany har nu släppt sitt spel Sky: Children of the Light som först visades upp till Apple TV 2017.

Clean my mac!

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Clean my mac!