Apple uppmärksammar Världsaidsdagen med kampanj

Världsaidsdagen inledde Apples traditionsenliga Product Red-kampanj där de skänker ett visst belopp för alla köp som görs till den globala fonden.

Apple är en av de största bidragsgivarna till Product Red genom att låta en del av intäkterna från utvalda rödfärgade produkter i sortimentet gå till den globala fonden och kampen mot aids. Den 1 december är det Världsaidsdagen och det uppmärksammar Apple med en särskild kampanj. Från 1 till och med den 7 december ger Apple en dollar till Product Red för varje köp som görs med Apple Pay på Apple Store, apple.se eller genom Apple Store-appen.

Under tolv år har Apple och deras kunder varit med och bidragit till kampen mot aids. En del av intäkterna från varje såld Product Red-produkt går till rådgivning, testning och läkemedel som hindrar att mammor smittar sina barn med hiv. Under de här åren har Apples kunder hjälpt till att samla in över 200 miljoner dollar.

För dig som vill läsa mer har Apple gjort ett litet reportage från Embakasi Health Center i Kenya som bland annat ger rådgivning med bidrag från Product Red.

Har du köpt någon Product Red-produkt? I så fall, vilken? Berätta gärna i kommentarerna.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar
Clean my mac!

Mophie fortsätter bredda sin portfölj och har nu lanserat en ny trådlös laddplatta, två billaddare och en rad olika USB-kablar.

Spelutvecklaren Thatgamecompany har nu släppt sitt spel Sky: Children of the Light som först visades upp till Apple TV 2017.

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Clean my mac!

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Idag släppte Apple en ny beta till utvecklare och det är beta nummer fyra till iOS 13. I uppdateringen bjuds det på en rad förbättringar till funktionen 3D Touch.

Clean my mac!