Oppo ryktas bli först med vikbar telefon

Den påstådda telefonen ska visas upp under Mobile World Congress nästa år och lär hamna en bra bit under Samsungs omtalade dyrgrip.

Mobiltelefonernas värld rör sig snabbt, och det känns som det var igår vi förundrades över det nya koncept som var en skärm-flärp. Detta är nu gammal hatt, och det som eventuellt kan bli nästa trend i smartphone-världen är att telefonerna ska bli vikbara. Det hela började med rykten om Samsungs vikbara telefon, rykten som sedan blev verklighet, och nu kommer rykten om att kinesiska Oppo är nästa företag att hoppa på trenden.

Läs också: Samsung visar upp telefon med vikbar skärm Enligt den nederländska publikationen Letsgodigital ska Oppos produktchef Chuck Wang bekräftat detta under ett möte med nederländska journalister på Oppos högkvarter i Shenzen, Kina. Han ska ha bekräftat att den vikbara telefonen dessutom kommer visas upp under teknikmässan Mobile World Congress i Barcelona nästa år, som går av stapeln mellan den 25 och 28 februari (99 kommer att åka ner och vara där på plats).

Mer detaljer än så får vi inte reda på, men då Samsungs vikbara telefon sägs få en prislapp på cirka 2 500 dollar, eller runt 30 000 kronor, är det nog inte särskilt långsökt att gissa att Oppos vikbara variant kommer hamna på en mer plånboksvänlig prisnivå. Utöver Oppo och Samsung sägs även LG och Huawei jobba på vikbara telefoner, och att detta blir mer av en tillfällig trend backas av det faktum att Google jobbat på att anpassa gränssnittet i Android för att det ska fungera bättre med vikbara gränssnitt. Förhoppningsvis leder detta till att utvecklare anpassar sin mjukvara på bred front så att det inte bara blir telefontillverkarnas egna appar som fungerar bra tillsammans med det nya formatet.

Under februari kommer vi alltså få se vad Oppo har tänkt sig med det vikbara formatet, och vad som sannolikt blir instegsnivån prismässigt för den vikbara telefonkategorin.

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

Apple ryktas släppa en MacBook Pro med 16” skärm. Det är IHS som fortsätter att komma med spekulationer kring Apples förhavande.

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE