Ikea får stöd för Xiaomis smarta hem

Ikea och Xiaomi samarbetar, och lamporna Trådfri kommer nu att kunna integreras med Xiaomis plattform för det smarta hemmet och styras genom appen Mi Home.

Xiaomi har bekräftat ett strategiskt samarbete med den svenska möbeljätten Ikea. Detta meddelades under Xiaomis egna utvecklarkonferens, som inleddes idag i Beijing.

Framöver kommer Ikeas sortiment av smarta lampor, Trådfri, att kunna anslutas direkt till Xiaomis smarta hemmet-plattform, uppger Xiaomis talesperson Donovan Sung. Även Xiaomis mobilapp Mi Home som används för att ställa in och kontrollera företagets olika produkter kommer att vara kompatibel med Ikea Trådfri.

För Ikea kan detta underlätta ytterligare för att få sina produkter spridda i smarta hem världen över. Sedan tidigare är Ikea Trådfri kompatibelt med plattformar som Apple Homekit, Amazon Alexa och Google Assistant.

Xiaomi har nyligen etablerat sig officiellt i Sverige, och de närmaste åren kan vi vänta oss att Xiaomi gör en satsning på västvärlden med sina många produkter för hemmet.

Källa: Ejinsight

Kommentarer
28 svar

Tydligen är inte längre päron äpplets motsats - Apple stämmer bolag med päronlogotyp.

Att Amazon är på ingång till vårt avlånga land har de redan bekräftat men vi kan nu avslöja när deras digitala butik lanseras.

På senare tid har vi Apple-användare blivit bortskämda med HomeKit-kompatibla kameror och Eve är här med Eve Cam som vi har tittat närmare på.

Apple bjuder på hemligt påskägg i Apple Store i ära för dess tionde år. Så läs detta om du vill smälla en ballong innan du köper din nästa Macbook.

Den som hade hoppats på att kunna spela med Google Stadia på sin iPhone i framtiden, får nu denna tråkiga nyhet från Apple. App Stores regler står vägen för dig och din vita handkontroll.

Det är något speciellt när man lagar mat och går och hämtar lite örter som är odlade i hemmet. Men det kräver en hel del jobb och engagemang men det finns en lösning på det.