Surface Pro går mot ny design nästa år

Microsofts proffsiga hybridplatta kan få en efterlängtad uppdatering nästa år med ny design, USB Type-C och inte minst ett tunnare tangentbordsfodral.

I oktober visade Microsoft upp den senaste versionen av sin hybridplatta Surface Pro, med bland annat snabbare processor än sina föregångare. Surface Pro 6 som den heter var annars väldigt lik tidigare modeller, men rykten som cirkulerat sedan i somras gör gällande att en ordentlig nydesign är på gång till nästa år.

Microsoft har nu också säkrat ett patent som tyder på att tangentbords-tillbehöret till Surface Pro kan bli betydligt tunnare framöver. Bland annat ska styrplattan på tangentbordet integreras direkt i kretskortet för att göra det tunnare.

Ett nytt Type Cover-tangentbord och en ny design med uppdaterade funktioner skulle kunna vara precis vad Surface Pro behöver för att bli ett attraktivt Windows-alternativ till Apples senaste Ipad Pro. Bland annat ryktas nästa Surface Pro få stöd för USB Type-C och tunnare skärmkanter, samt runtade hörn i samma stil som vårens Surface Go.

Läs mer:

Källa: The Verge