Samsung och Huawei satsar på kamerahål

Två riktiga mobiljättar verkar båda förbereda telefoner med ett utskuret hål för kameran istället för en skärmflärp. Kanske är detta den nya trenden.

I oktober skrev vi om tillverkaren Oppo som verkar vara på väg att ersätta den ökända skärmflärpen med endast ett utskuret skärmhål för selfie-kameran. Nu verkar fler aktörer gå i samma riktning.

Samsung har enligt uppgift också en telefon på gång med ett kamerahål istället för en fullfjädrad flärp. Produkten kan dyka upp redan i januari, och kallas Galaxy A8S. Bildskärmen med hål går under namnet Infinity-O, och har kameran i övre vänstra hörnet istället för i mitten längst upp.

Även Huawei ger en ledtråd om att dissa flärpen för ett kamerahål i hörnet. En produktbild för en kommmande telefon har cirkulerat på kinesiska sociala medier, och antyder att även denna telefon får en kamera i hörnet.

Frågan är om den här trenden kommer att få ytterligare spridning, och om det är mer eller mindre störande med ett hål för kameran i skärmen istället för en hel flärp. Vad tycker ni?

Läs mer:

Källa: Sammobile | The Verge

FCC, motsvarigheten till Post & telestyrelsen håller på med en granskning av iPhone 7 då de misstänker att telefonen har en alldeles för hög strålningsnivå.

Flera medarbetare på Apples hälsodivision som arbetar med att ta fram lösningar till Apple Watch har slutat och många upplever en dålig stämning på arbetsplatsen.

I USA så har flera personer noterat att Apples bok "Designed by Apple in California" inte längre går att köpa, så frågan är om den kommer att utgå.

Användare runt om i USA kan nu beställa Apple Card och i samband med lanseringen lade Apple upp skötselråd på sin hemsida och dessa har skapat lite reaktioner.

DigiTimes stryker över med markeringspenna vad som redan rapporterats.

USB-C till Lightning kan bli en grej i årets iPhone-modeller.