Digitalt välmående nu i skarp version för Android 9

Googles mjukvara för digitalt välmående som presenterades under utvecklarmässan Google IO tidigare i vår finns nu ute i skarp version för Pixel och Android One-enheter.

Digitalt välmående, eller Digital Wellbeing som funktionen kallas utomsocknes, är en mjukvarulösning från Google som låter Android-användare hålla koll på hur hälsosam deras telefonanvändning är till vardags. Den kan bland annat spåra hur mycket du använder olika appar, och ger dig verktyg för att lägga band på dig själv.

Appen för digitalt välmående agerar som en översiktsbild över hur du använder din enhet. Du kan se hur mycket du använder olika appar, och du kan också bestämma gränser för hur länge dessa får nyttjas om du inte kan utöva självbehärskning. Du kan också få påminnelser om att det börjar bli dags att ta en paus från en viss app, och appens ikon blir gråmarkerad så du blir medveten om att du inte ska öppna upp den där appen igen.

Appen för digitalt välmående har funnits tillgänglig i betaversion för Android 9 Pie-användare sedan en tid tillbaks, men har nu lämnat betastadiet och kan laddas ner av alla som använder en telefon i företagets Pixel-familj eller en telefon som ingår i Android One-familjen med systemets nionde version installerad.

Du som har importerat en Pixel-telefon bör alltså kunna ladda ner appen tämligen omgående, och har du en Android One-telefon som uppdaterats till Android 9 ska den också kunna ta del av det digitala välmåendet. Antalet Android One-aktörer på svenska marknaden är smalt, men HMD Nokia är ett exempel på företag vars telefoner ingår i One-programmet och bör uppdateras till Android 9 inom en inte allt för avlägsen framtid.

Om du tycker att konceptet känns bekant kan det sannolikt bero på att flertalet telefontillverkare på Android-sidan infört egna lösningar för digitalt välmående likt Googles system, och Apple har på IOS-sidan också infört funktioner på samma koncept i IOS 12.

Källa: 9to5google

Kommentarer
3 svar

Apple Arcades främsta spel har fått en officiell trailer i och med Gamescom-mässan.

Påminnelser kommer till webben samt ett renare utseende när iCloud uppdateras.

FCC, motsvarigheten till Post & telestyrelsen håller på med en granskning av iPhone 7 då de misstänker att telefonen har en alldeles för hög strålningsnivå.

Flera medarbetare på Apples hälsodivision som arbetar med att ta fram lösningar till Apple Watch har slutat och många upplever en dålig stämning på arbetsplatsen.

I USA så har flera personer noterat att Apples bok "Designed by Apple in California" inte längre går att köpa, så frågan är om den kommer att utgå.

Användare runt om i USA kan nu beställa Apple Card och i samband med lanseringen lade Apple upp skötselråd på sin hemsida och dessa har skapat lite reaktioner.