Nu kan Chromecast synka ljuduppspelning med Google Home

Den som förlitar sig på Googles smarta prylar i hemmet kan nu koppla samman Home-högtalarna med grupper av ljudenheter i hemmet.

Trots att Google står bakom både de smarta Home-högtalarna och mediaspelarenheterna i Chromecast-familjen har de inte kunnat samarbeta fullt ut tidigare, men nu meddelar Google att de båda produktfamiljerna kan samarbeta runt uppspelning av musik.

Det har sedan tidigare varit möjligt att skapa uppspelningsgrupper för ljud med Chromecast-enheterna, men nu blir det möjligt att inkludera både dessa och Google Home-enheter i ljudgrupper i hemmet. Det gör det exempelvis möjligt att spela upp musik eller podcast-avsnitt på tv:n i ett rum och Home-högtalare i ett annat rum. Uppdateringen till Google Home-appen bör dyka upp inom kort.

Ljudgrupper skapas i Home-appen för Android eller IOS-enheter. Google är dock inte ensamma om att utöka sina produkters förmågor. Amazon lade nyligen till möjligheten att göra Skype-samtal över Echo Spot och Echo Show, där den senare stöder ljud- och videosamtal över Skype. Amazon har även gjort utvecklargränssnittet Music Skill API tillgängligt så att fler tredjepartsföretag ska kunna lägga till ljudstöd i sina produkter framöver.

Om du vill kasta dig in i det anslutna Google eller Amazon-hemmet, eller utöka ett du redan har, kan det vara värt att hålla ett öga på forumtråden för Black Friday där 99-medlemmarna kommer hjälpa varandra med att hålla utkik efter exempelvis rabatter på Googles och Amazons hemmaprylar.

Källa: Venturebeat

HomeKit-tillbehören får idag tillökning då Arlo har gått ut och meddelat att deras populära kamera Arlo Pro 3 får stöd för HomeKit.

En uppdaterad version av iPad Pro sägs redan vara i produktion och tros kunna släppas fri redan i mars.

Det mesta pekar på en ny budgetmodell av iPhone i mars, men vad mer för ess har apple i skjortärmen? Vi hoppas på AirTags, men rykten säger att vi får vänta lite till.

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.

Apple talade idag om att de inte kommer nå sina mål uppsatta för första kvartalet i år och det beror huvudsakligen på coronavirusepidemin i Kina.