Siri kan få offline-läge

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

Apple sparkade igång trenden med smarta röstassistenter med Siri redan 2011, en tjänst som i sin första upplaga var aningen begränsad men som har vuxit under åren. För att använda Siri är det nödvändigt att vara ansluten till internet eftersom assistenten måste kommunicera med Apples servrar, men enligt en patentansökan kan det kanske bli ändring på detta framöver.

Patentansökan beskriver kort och gott en personlig assistent som är tillgänglig även när användaren inte är uppkopplad mot internet. Siri i offline-läge skulle bearbeta ett antal igenkända ord och kommandon och lista ut vilka fördefinierade åtgärder som ska och kan utföras baserat på detta. Siri i offline-läge hade inte varit möjligt 2011, men dagens snabba systemkretsar med speciella kretsar för artificiell intelligens och maskininlärning gör detta möjligt.

Vissa av de funktioner man kan använda Siri till idag skulle vara väldigt rimliga att kunna användas i ett offline-läge, exempelvis att starta timer, visa bilder, med mera. Andra funktioner, som att skapa möten i en delad kalender eller söka upp information skulle av naturliga skäl inte fungera i ett sådant offline-läge. Då patentansökan skickades in i torsdags förra veckan lär offlineläget inte vara nära förestående, men förhoppningsvis är det något vi kan komma att få reda på mer om under vårens utvecklarmässa WWDC.

Har du saknat offline-läge för Siri, eller använder du dig inte av röstassistans i vardagen? Dela med dig i kommentarerna!

Källa: Apple Insider, Apples patentansökan

Kommentarer
7 svar

Helpsters och Ghostwriters är två serier riktade till de lite yngre medlemmarna av familjen.

En av de största nyheterna i Apples kommande flaggskepp iPhone 11 är att telefonerna äntligen får ett nattläge.

I denna veckas avsnitt hoppar Marcus och Peter på ett flyg ned till Berlin för att stryka något från sin bucket list.

I sin tredje upplaga blir hjälmersättaren Hövding uppkopplad till din iPhone.

Klockan 14.00 kan du börja beställa iPhone 11 och iPhone 11 Pro från Apple, operatörer och övriga återförsäljare. Om du använder nedanstående länkar får vi på 99mac en slant som går vidare till verksamheten.

Vi har under en längre tid kunnat avnjuta ett mörkt tema i Slack på våra iPhones men till macOS har temat lyst med sin frånvaro.