Andreas och Jakob om sina nya arbetsredskap

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Hur mycket arbete kan man få gjort på en Ipad Pro, och räcker det eller behövs det fortfarande en gammaldags dator som komplement? Det är en gammal frågeställning, men kanske har svaret ändras nu i och med lanseringen av nya superkraftfulla Ipad Pro. Andreas har köpt en, och har de senaste dagarna utforskat var gränserna går för produktion på Ipad.

Jakob har å sin sida köpt en Macbook Air, och fortsätter att leva i den gamla Mac OS-världen för att få saker gjorda, men med en Ipad som komplement.

Vilken plattform är bäst, och för vad? Och hur ser framtiden ut? Ett spännande samtal tar form i veckans podd – lyssna och kommentera! Vad använder du själv för arbetsredskap, och varför? Finns det något du inte skulle kunna göra med IOS?

Avsnitt: Ipad Pro mot Macbook Air

Längd 54:18, filstorlek 62,26 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Kommentarer
9 svar

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.

Mark Gurman tror att Apple kommer att erbjuda Face ID i alla de billigare alternativen inom några års tid.

Det verkar som att Apple är på gång att uppdatera deras skärm Pro Display XDR och den kanske får samma chip som iPhone 11.