Apple vill inte bygga någon annanstans i Stockholm

Apple fick nej till att bygga en butik i Kungsträdgården i Stockholm, men enligt borgarrådet Erik Slottner är bolaget inte intresserade av att öppna butik någon annanstans i staden.

Turerna har varit många runt Apples planerade butik i Kungsträdgården i Stockholm, men det nya blågröna styret i staden sade definitivt nej till bolagets planer på att bygga utanför den detaljplan som finns.

Apples planer skulle innebära att 375 kvadratmeter parkyta försvinner. I oktober sade borgarrådet Erik Slottner (KD) att Apple gärna fick bygga butik i Stockholm, men inte i Kungsträdgården.

Apple verkar dock inte vara intresserade av att bygga någon annanstans i staden. Slottner har varit i kontakt med Apple, och säger såhär till DI Digital:

– Jag har träffat Apple och de är så klart besvikna. De säger att de inte är intresserade av att öppna butik någon annanstans i Stockholm. Men det kan såklart vara en förhandlingstaktik.

Enligt Slottner har Apple presenterats några alternativa förslag, men inte nappat på något av dem. I praktiken skulle Apple kunna bygga en mindre butik på tomten vid Kungsträdgården, som bolaget köpte 2015. Det skulle isåfall behöva vara en byggnad som inte kräver en förändring i detaljplanen. Slottner bedömer inte heller detta som sannolikt:

– Jag har mycket svårt att se att de skulle söka bygglov när vi nu avbrutit detaljplansarbetet. Apple vill så klart bygga den butik som de föreställt sig från början.

Öppnar i Paris på söndag

I andra länder fortsätter däremot Apple att öppna nya butiker på anrika platser. På söndag öppnar bolaget en ny butik i Paris på den berömda avenyn Champs-Élysées. Om någon 99-läsare har vägarna förbi kan det alltså vara läge för ett besök!

Hur tror du det hela kommer sluta i Kungsträdgården, och kommer Stockholms innerstad någonsin få en Apple-butik?

Källa: DI Digital

Läs mer:

Kommentarer
69 svar
Clean my mac!

Hur skärmen i iPhone X och iPhone XS skulle vara uppbyggd och vilka material som skulle användas var styrt av Apple men så ryktas det inte bli med höstens nya iPhone-modeller.

I den senaste iOS 13 betan som släpptes till utvecklare igår så kan datumet till höstens iPhone-event ha avslöjats.

Mophie har många järn i elden och har byggt upp en bred produktportfölj med många tillbehör till våra olika Apple-prylar. Nu har vi testat deras senaste Qi-laddare och powerbank.

Clean my mac!

Köp iPhone, rädda laxar.

Därför kommer ditt tredjepartsbatteri inte upp under batterihälsa - inte ens om det är Apple-original men bytt utanför systemet.

FAA, motsvarigheten till Luftfartsverket har valt att ge återkallade MacBook Pro-modeller flygförbud.

Clean my mac!