Xiaomi lanseras i Sverige idag

Världens fjärde största mobiltillverkare lanserar nu i Sverige som ett trots mot allt högre prislappar på mobilmarknaden.

Kinesiska jättebolaget Xiaomi har nått Sverige på riktigt. Från och med idag är East & West Distribution AB officiell återförsäljare av Xiaomis produkter på svenska marknaden, vilket bland annat innefattar företagets många mobiltelefoner. Exempel på Xiaomi-lurar är bland annat nyligen lanserade Pocofone F1, Mi Mix 2S och Mi Mix 3.

Kinesiska Xiaomi tillhör ett av de yngre företagen på telefonmarknaden med bara sju år under bältet sedan företaget grundades. Under denna tid har företaget vuxit stadigt, framför allt i hemlandet Kina, men på senare år har den internationella närvaron också vuxit. Det särskiljande med Xiaomis produkter är att de erbjuder moderna funktioner och vettig design till lägre prislappar än konkurrenterna.

Med Xiaomi på svenska marknaden får andra uppskattade kinesiska märken som Oneplus och Huawei mer konkurrens. Dessa har förvisso bredare samarbeten med operatörer än Xiaomi som i dagsläget är begränsat till ett samarbete med operatören Tre, men för den som varit sugen på Xiaomis produktutbud blev det med ens betydligt lättare att få tag på produkterna.

Utöver telefoner har Xiaomi även diverse andra produktkategorier i utbudet, bland annat elektrisk scooter, luftfuktare, smarta dammsugare och batteripack, med mera. Hur många av dessa som plockas in till svenska marknaden återstår att se.

Kommentarer
31 svar
Clean my mac!

Hur skärmen i iPhone X och iPhone XS skulle vara uppbyggd och vilka material som skulle användas var styrt av Apple men så ryktas det inte bli med höstens nya iPhone-modeller.

I den senaste iOS 13 betan som släpptes till utvecklare igår så kan datumet till höstens iPhone-event ha avslöjats.

Mophie har många järn i elden och har byggt upp en bred produktportfölj med många tillbehör till våra olika Apple-prylar. Nu har vi testat deras senaste Qi-laddare och powerbank.

Clean my mac!

Köp iPhone, rädda laxar.

Därför kommer ditt tredjepartsbatteri inte upp under batterihälsa - inte ens om det är Apple-original men bytt utanför systemet.

FAA, motsvarigheten till Luftfartsverket har valt att ge återkallade MacBook Pro-modeller flygförbud.

Clean my mac!