Lås upp folkvagnen med Siri

Volkswagen har uppdaterat sin IOS-app med stöd för bland annat Siri Shortcuts, så nu kan prenumeranter låsa upp bilen och frosta av rutan med hjälp av Apples röstassistent.

Siri Shortcuts kan mycket väl vara det kraftfullaste verktyget som kom med IOS 12 tidigare i höstas. Med den kan Iphone- och Ipad-användare skapa sina egna arbetsflöden som aktiveras med hjälp av en knapptryckning, eller med ett kommando till röstassistenten Siri.

I appen Genvägar finns en hel del mallar för arbetsflöden att börja med, och ännu fler blir det i takt med att utvecklare uppdaterar sina egna appar med stöd för funktionen. Siri brukar ofta beskyllas för att vara mindre smart än sina konkurrenter Amazon Alexa och Google Assistant, men med hjälp av genvägarna kan även rätt avancerade kommandon aktiveras med bara ett ord.

Ett exempel på hur praktiskt det kan vara med Siri Shortcuts demonstrerar biltillverkaren Volkswagen som precis uppdaterat sin app VW Car-Net. Appen innehåller en prenumerationstjänst för VW-ägare som gör det möjligt att låsa upp bilen på avstånd, eller slå på saker som defroster, kontrollera bränslenivå med mera. Nu har appen också fått stöd för Siri.

Det finns nog en och annan förare som kommer uppskatta möjligheten att be Siri göra bilen startklar redan inne i köket samtidigt som det sista morgonkaffet avslutas. Väl nere i garaget är bilen upplåst, avfrostad och redo för avfärd. Onekligen praktiskt!

Finns det några bilägare här på 99 som använder mobilen för att kontrollera fordonet? Hur funkar det?

Läs mer

Källa: Volkswagen

Kommentarer
17 svar

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.

Att köpa saker på internet och få det hemlevererat är guld värt i dessa Corona-tider men vissa bolag har halkat efter en aning.

The Verge släppte idag bilder på vad de påstår är Sonos kommande högtalare som förväntas visas upp inom kort.

Äntligen dagen före helg och det betyder att det finns ett rykande färskt avsnitt av Macradion.

Kan en ny Apple Pencil vara på gång med en uppdatering av iPad Pro? Det försöker åtminstone den här källan antyda.

Även om Apple alldeles nyligen presenterade en ny version av MagSafe med iPhone 12-serien så verkar det som att ännu en variant kan vara på gång.