Apple patenterar större och "vändbara" Airpods

En kommande större variant av Airpods skulle själv kunna reda ut vad som är höger och vänster öra, och anpassa ljudet därefter enligt ett nytt patent som Apple säkrat.

Apples nätta trådlösa hörlurar Airpods är en succé, både vad gäller försäljning och inspiration för andra hörlurstillverkare. Under en tid har det nu cirkulerat rykten om att Apple planerar att följa upp med ett par större hörlurar, så kallade "over-ear". Redan idag finns Beats Wireless-hörlurarna i Apples stall inom samma kategori.

Detaljerna har varit få, men nu har Apple säkrat ett patent som kan ge en ledtråd till vad företaget planerar. Patentet beskriver ett par hörlurar som automatiskt kan avgöra vilken lur som sitter över vänster respektive höger öra. Du kan alltså sätta på dom åt vilket håll som helst – hörlurarna kommer att slussa ljudkanalerna till rätt öra.

Detta ska åstadkommas med hjälp av fem mikrofoner placerade i varje hörlur och en avancerad metod som jämför den relativa ljudnivån från mikrofonerna. Mikrofonerna ska också användas för aktiv brusreducering, och för att fånga upp användarens röst när hörlurarna används för telefonsamtal.

Tekniken påminner en del om Apples högtalare Homepod, som använder mikrofoner för att mäta hur omgivningen ser ut och rikta ljudbilden åt rätt håll. Två stycken Homepod kan nu också parkopplas till ett stereopar, och de håller automatiskt reda på vilken som är höger respektive vänster.

Ett patent är naturligtvis inte samma sak som att det blir en produkt av det hela, men visst låter det som något Apple skulle kunna göra med en större variant av ett par vita – eller kanske rymdgrå – hörlurar? Skulle ni vilja ha en over-ear-variant av Airpods?

Läs mer

Källa: Amerikanska patentverket | 9to5mac

Kommentarer
3 svar

Har du tappat kontrollen över hemskärmen på din iPhone och har sidor och åter sidor fulla med appar så har nu Apple lösningen.

Med alla nya färger som kom med iPad Air kan det vara svårt att bestämma vilken man vill ha. Nya videoklipp från en hands-on i Kina kan dock hjälpa till med beslutet.

En video som 9to5mac har fått tag i visar en prototyp som påstås vara en trådlös laddare med magneter i storlek med magnetcirkeln som väntas sitta i iPhone 12.

Vill du ta mobilspelandet till nästa nivå så har Razer lösningen och den heter så mycket som Kishi.

iOS 14 är äntligen här och en av de mest uppmärksammade funktionerna är att vi nu kan ha widgets på hemskärmen.

Har du beställt nya Apple Watch och inte är supersugen på att få en ordentlig repa så kan InvisibleShield vara räddaren i nöden.