Google bekräftar att mörkt läge ger bäst batteritid

Under en utvecklarkonferens bekräftar företaget att mörkt läge ger klart bäst batteritid, och erkänner att de själva har en del att jobba på där.

Det är ingen hemlighet att mörka gränssnitt på telefoner som använder OLED-paneler är mer batterivänligt då OLED-panelernas pixlar inte behöver tändas när svarta färger visas. Under den pågående utvecklarkonferensen Google Dev Summit har företaget själva presenterat siffror för hur mycket batteribesparingar det ger när mörka färger används i de egna Pixel-telefonerna.

I ett antal bilder från en presentation demonstrerar Google hur energikonsumtionen för vita färger är många gånger högre än för svarta färger. Otippat nog synade Google sig själva och konstaterade att Android-plattformen fortfarande använder sig av vita färger i stor utsträckning, även om Android 9 Pie infört mörka färger för vissa delar av användarupplevelsen. Några av företagets appar stöder också mörka lägen, exempelvis Youtube och Meddelande-appen.

Google meddelar dock att mörka färger ska bli en större del i framtida versioner av Android-plattformen. Bland företag som använder Android i sina telefoner har mörka lägen blivit allt mer vanligt på senare år, och nyligen lanserade telefoner som Oneplus 6T och Huawei Mate 20 Pro stöder båda detta. Samsung har nyligen presenterat den nya designinriktningen Samsung One, där en av de nya egenskaperna är att ett mörkt läge erbjuds.

Här har vi alltså värdet i ett mörkt läge, ursäkta ordvitsen, svart på vitt. Upplever du att batteritiden i din OLED-bestyckade telefon inte är riktigt lika bra som du skulle önska kan det alltså vara väl värt att aktivera mörka lägen där de finns tillgängliga.

Källa: Slashgear

Kommentarer
13 svar
Clean my mac!

Airmail är ett trevligt alternativ till Apples mailklient som många idag istället använder men upprörda kunder världen över börjar nu radera appen.

Har du gått och väntat på att kunna klicka hem ett par Powerbeats Pro från det Apple-ägda Beats då har vi nu goda nyheter.

I veckans avsnitt så vill Peter berätta om sin nyfunna kärlek till en så kallad smart golvfläkt från folkrepubliken Kina, Thor ställer sig som vanligt allt annat än positiv till Peters nymodigheter.

Clean my mac!

När allt hopp och kanske all lust försvunnit så kom till slut Aqaras hub till Sverige. NetonNet ska nu ha fått in den medan flera andra butiker fortfarande säger vänta på ett leverans datum för huben med EUkontakt.

Apple meddelade i veckan alla tillverkare som är med i Apples MFi-program (Made For iPod, iPhone, iPad och AirPlay audio) att de nu utökar MFi-programmet med fler adaptrar.

IKEA och Sonos har slagit sina kloka huvuden ihop och skapat en helt ny serie med produkter som kallas SYMFONISK. De första två produkterna som vi i detta nu håller på att testa är deras lampa och bokhylle-högtalare

Clean my mac!