Honor visar upp bekanta trådlösa hörlurar

En mobiltillverkare av rang behöver vettiga trådlösa hörlurar. Honor presenterar nu ett par sådana – men man kan lätt tro att de kommer från ett annat företag.

Huawei har ett dotterbolag vid namn Honor som riktar in sig på en mer prismedveten och yngre målgrupp än vad moderbolaget gör. Honor är nu aktuella med ett par nya trådlösa hörlurar som nog får ses som ett exempel på när "inspirerad design" kanske gått för långt.

Produktfamiljen kallas Flypods och består av Flypods och Flypods Pro. Det handlar om äkta trådlösa hörlurar som ansluter till telefonen över Bluetooth 5.0, dessutom vattentåliga i enlighet med IP54-certifieringen. När de inte används kan de vila i och laddas upp av ett batterifodral.

Hörlurarna ska erbjuda upp till tre timmars trådlös användning och upp till 20 timmar när laddningsdockan används. Laddning kan ske dels genom en USB Type-C-sladd och dels genom trådlös Qi-laddning. De ska också kunna användas för att låsa upp din telefon via rösten, vilket dels bygger på din faktiska röst och något som kallas "bone sound pattern".

Det är sannolikt ingen som skulle protestera mot påståendet att det finns stora likheter med Apples Airpods-hörlurar här. Till och med laddningsdockan ser mer eller mindre identisk ut. Undantaget i de bilder som presenterats här är att färgschemat i vissa bilder är en ljusgrön nyans som inte erbjuds av Apple.

Likheterna följer även med till mjukvaran på Honors telefoner där Flypods-hörlurarna dyker upp i en vit panel på telefonskärmens nedre del när hörlurarna är i närheten av telefonen. Honor Flypods och Flypods Pro ska börja säljas i USA den 6 november, eventuell svensk lansering är ännu oklar.

Kommentarer
3 svar
Clean my mac!

Airmail är ett trevligt alternativ till Apples mailklient som många idag istället använder men upprörda kunder världen över börjar nu radera appen.

Har du gått och väntat på att kunna klicka hem ett par Powerbeats Pro från det Apple-ägda Beats då har vi nu goda nyheter.

I veckans avsnitt så vill Peter berätta om sin nyfunna kärlek till en så kallad smart golvfläkt från folkrepubliken Kina, Thor ställer sig som vanligt allt annat än positiv till Peters nymodigheter.

Clean my mac!

När allt hopp och kanske all lust försvunnit så kom till slut Aqaras hub till Sverige. NetonNet ska nu ha fått in den medan flera andra butiker fortfarande säger vänta på ett leverans datum för huben med EUkontakt.

Apple meddelade i veckan alla tillverkare som är med i Apples MFi-program (Made For iPod, iPhone, iPad och AirPlay audio) att de nu utökar MFi-programmet med fler adaptrar.

IKEA och Sonos har slagit sina kloka huvuden ihop och skapat en helt ny serie med produkter som kallas SYMFONISK. De första två produkterna som vi i detta nu håller på att testa är deras lampa och bokhylle-högtalare

Clean my mac!