Android Pie har batteribekymmer

Användare rapporterar om stora problem med batteritiden efter att ha uppdaterat till Android 9 Pie. I vissa fall kan batterinivån rasa med 20 procent på en timme.

I augusti släpptes årets nya Android-version i form av Android 9 Pie. En av de större nyheterna är att AI används för att förlänga batteritiden, genom att telefonen analyserar vilka appar som används och hur mycket ström de drar. Funktionen kallas Adaptive Battery, och ska fungera som en avancerad version av strömsparläget.

Men enligt Venturebeat kommer rapporter om att batteritiden snarare blivit sämre med Android Pie. Användare på forumet Reddit, liksom Googles Pixel-forum, har diskuterat batteriproblem sedan uppdateringen, och en del användare får inte ens batteriet att räcka en hel dag. I en del fall har batteriet snabbt rasat mellan 10 och 20 procent på en timme.

Problemen verkar dock inte ha att göra med det nya AI-styrda batterisparläget, eftersom situationen inte förbättrats när funktionen stängs av. Enligt Venturebeat är det dock tydligt att problemen har att göra med Android 9 Pie. Om det är fråga om en bugg eller liknande finns givetvis förhoppningen om att den skyndsamt kan åtgärdas av Google.

Det ska också tilläggas att problemet inte verkar drabba alla. På 99-redaktionen har vi testat två telefoner med Android 9 Pie, och har inte uppmärksammat några särskilda batteriproblem.

Har du själv upplevt några batteribekymmer med Android 9 Pie?

Källa: Venturebeat

Läs mer:

Kommentarer
6 svar
Clean my mac!

Snart kommer det förmodligen bli mer trångt än vanligt på IKEA-varuhus runt om i världen då de har två intressanta produkter på ingång.

Apple uppmärksammade idag internationella emojidagen genom att ge oss en förhandstitt på en del av alla nya emojis som kommer att lanseras i höst.

Året var 2015 och Apple lanserade Split View till iPad där användare kunde placera två olika appar bredvid varandra - nu ett par år senare går detta att göra även med Spotify.

Clean my mac!

Idag släppte Apple en ny beta till utvecklare och det är beta nummer fyra till iOS 13. I uppdateringen bjuds det på en rad förbättringar till funktionen 3D Touch.

Att stå vid grillen en varm sommarkväll och grilla en fin bit kött och lite somriga primörer är svårslaget, men ibland förstörs allt när maten väl ska avnjutas då det har grillats för länge. Detta vill gänget på Meater råda bot på så de har lanserat en termometer som assisterar dig hela vägen fram till en perfekt köttbit

Via YouTube-giganten Marques Brownlee får vi reda på hur nästa iPhone kommer att se ut. Eller snarare så får vi reda på att det vi tidigare sett varit sant.

Clean my mac!