fredagsvideo

Inkludera äldre generationen med KOMP

I dagsläget är det svårt att hänga med i vad som händer i familjens vardag om man inte hänger med i teknikens utveckling. Den inkluderande prylen KOMP ska råda bot på detta.

I en modern familj kan vi nog anta att det delas en hel del bilder, videoklipp, förs videokonversationer och delar allsköns information över digitala kommunikationsvägar mest hela tiden. Om man tillhör familjens äldre generationer kan det kanske vara svårt att hänga med och ta del av allt detta, men med hjälp av en KOMP ska man kunna ta del av allt detta med en enda knapp.

KOMP är en liten datorenhet vars design påminner mest om en hybrid mellan en liten tv och en gammal transistorradio. Den består av en skärm och en enda vridknapp. Barn och barnbarn ska sedan via en app kunna skicka allt från bilder till video och även delta i videosamtal, som den äldre deltagaren enkelt kan växla till med hjälp av vridknappen.

KOMP har tagits fram av norska startup-företaget No Isolation och som namnet antyder ligger deras fokus på produkter som ska göra folk mindre isolerade i den digitala nutiden. Det som kanske inte är lika familjevänligt är prislappen, men den kanske sjunker om produkten blir populär nog.

På den officiella webbsidan kan ni läsa mer om KOMP och få de olika funktionerna demonstrerade i videoform.

Med det önskar vi er en trevlig helg!

Kommentarer
9 svar

Ryktena kring Apples kommande brickor för att hitta försvunna saker har fått ännu en uppdatering

Vi blev trötta på att varje dag stirra på externa hårddiskar, minneskort, externa ljudkort och andra saker som ligger och tar plats på skrivbordet.

Flera rapporter har cirkulerat att Apple ska släppa Over-ear hörlurar, men än har vi inte sett några. Nu har YouTubern Jon Prosser delat en bild på Twitter, där vi kan se ett par Over-ear-hörlurar i den amerikanska kedjan Target´s lagersystem.

Har du saknat att kunna bifoga filer i Gmail-appen direkt ifrån Apples app Filer? Nu har Google gjort det möjligt.

En snabbladdare med 65 watt, kan de vara något? Juste, den kommer från Apple också.

Om du har en lite modernare Mac så har du nog noterat att det mysiga, klassiska startljudet är borta men det finns ett sätt att få det tillbaka.