Så kan man också slippa flärpen

Xiaomi släpper ännu en flaggskeppstelefon, mestadels enligt standardmallen. Däremot har bolaget en intressant lösning för att inte behöva någon skärmflärp.

Om vi ska välja en designdetalj som dominerat det senste året så är det utan tvekan den omdiskuterade skärmflärpen, som i stort sett varje telefontillverkare nu omfamnat. Olika knep görs dock för att dölja den – Huawei erbjuder exempelvis en mjukvarufunktion som fyller hörnen med svart färg vilket döljer flärpen för den som vill. Xiaomi däremot kör en mer mekanisk lösning.

Företaget har precis presenterat mobilen Mi Mix 3, som helt gömmer den framåtriktade kameran bakom skärmen. Denna går istället att dra fram med ett litet reglage. Det är samma slags lösning som tidigare använts på både Vivo Nex och Oppo Find X, med skillnaden att Xiaomis reglage inte är motordriven, utan måste dras fram manuellt. Xiaomis vd Lei Jun säger att det kan vara avslappnande för användaren att dra fram och tillbaka kameran.

För mig låter det snarare som att det kan bli en otroligt irriterande sak för omgivningen, ungefär som när någon i mötesrummet sitter och klickar med en kulspetspenna. Men vi får ge Xiaomi att de genom detta lyckats få fram en bildskärm som täcker hela 93,4 procent av framsidan så att bara en smal ram finns kvar.

Flaggskepp enligt standardmallen

Annars är Mi Mix 3 väldigt standard vad gäller flaggskeppstelefoner. Skärmen är 6,4 tum stor med en upplösning på 1080p. Dubbla 12 megapixel-kameror på baksidan paras med dubbla selfie-kameror dolda på framsidan, en på 24 megapixel hjälpt av en på 2 megapixel. Fingeravtrycksläsare finns och sitter på baksidan. Processorn är givetvis Snapdragon 845 – samma som återfinns i Oneplus 6, Samsung Galaxy S9, Galaxy Note 9, LG G7 Thinq, Sony Xperia XZ3 och Google Pixel 3 med flera.

En punkt där Mi Mix 3 skiljer sig från mängden är däremot att den går att få med hela 10 gigabyte primärminne, även om grundmodellen bara har 6 gigabyte. Varför någon skulle behöva 10 gigabyte är oklart, liksom hur detta påverkar batteritid och vad det har för praktisk inverkan på prestandan, om någon. Mobilen är främst tänkt för Asien, men enligt Xiaomi ska en version med stöd för 5G lanseras i Europa nästa år. Kanske är detta den andra mobiltillverkaren utöver Oneplus som Qualcomm nyligen berättade om?

Vad tycker du om Xiaomis lösning för att inte behöva någon flärp?

Läs mer:

Källa: The Verge

Kommentarer
35 svar

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

Apple ryktas släppa en MacBook Pro med 16” skärm. Det är IHS som fortsätter att komma med spekulationer kring Apples förhavande.

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

Den här veckan så är Thor fortsatt arg över svårigheterna han nu fått när han plötsligt ska försöka få in en Androidtelefon i sin trygga walled-garden av Apple produkter.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE