Spotify släpper app för Wear OS

Nu kommer en Spotify-app för smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS. En populär funktion verkar tyvärr saknas från start, nämligen stöd för offline-listor.

Den strömmande musiktjänsten Spotify släpper app för Googles Wear OS. En representant för tjänsten berättar att de är glada att nu kunna erbjuda förbättrad tillgång till favoritmusik och poddradio medan du är ute och rör dig, direkt i din smarta klocka.

Med Spotify för Wear OS kan du spela, pausa och hoppa över låtar direkt från klockan och bläddra bland nyligen spelad musik och poddar. Det finns också stöd för Spotify Connect, så du kan skicka musik till kompatibla högtalare direkt från klockan utan att blanda in telefonen.

En populär funktion verkar tyvärr saknas i denna första version, nämligen stöd för offline-spellistor. Sajten Wareable har fått Spotify att lämna ett uttalande som mellan raderna säger att funktionen kan komma i framtiden.

Spotify-appen för Wear OS-klockor bör dyka upp inom någon vecka till Google Play Store och kan laddas ned till klockor med Wear OS 2.0 eller senare.

Samarbete med Fossil

Förutom den nya appen berättar Spotify också om ett nytt samarbete tillsammans med Fossil Group som innebär att den nya appen kommer förinstallerad på alla fjärde generationens smarta Fossil-klockor och Michael Kors Access Runway-klockor. Det här ska vara aktuellt från och med november.

Sedan tidigare finns Spotify för Garmins Fenix 5 Plus (där finns stöd för offline-listor) och innan den lades till listan var Samsung ensamma om att kunna erbjuda en Spotify-app till sina Galaxy-klockor.

Nu när Spotify rullar ut till betydligt fler smarta klockor, betyder det att det kanske finns hopp för alla som köpt Apple Watch? Det återstår att se. Spotify har inte gett några besked i frågan.

Källa: Spotify | Wareable

Kommentarer
1 svar
Clean my mac!

Det är inte bara en speltjänst som Apple kommer lansera i höst utan även en egen streamingtjänst och nu har en fullfjädrat trailer för "The Morning Show" släppts.

Apples kommande speltjänst Apple Arcade som lanseras nu i höst kan bli en stor succé om bolaget visar upp en fin katalog med spel och nu har priset för tjänsten läckt ut.

Teknikveckan packar upp IKEAs nya rullgardiner in show för att en gång för alla ta reda på om de är HomeKit-kompatibla eller inte.

Clean my mac!

Hur skärmen i iPhone X och iPhone XS skulle vara uppbyggd och vilka material som skulle användas var styrt av Apple men så ryktas det inte bli med höstens nya iPhone-modeller.

I den senaste iOS 13 betan som släpptes till utvecklare igår så kan datumet till höstens iPhone-event ha avslöjats.

Mophie har många järn i elden och har byggt upp en bred produktportfölj med många tillbehör till våra olika Apple-prylar. Nu har vi testat deras senaste Qi-laddare och powerbank.

Clean my mac!