Bagelgate

Apple fixar smaskigare bagel

Med kommande IOS 12.1 introduceras 70 nya emoji-symboler, en av dem en bagel. En första version av bageln dög inte enligt internet, men var bara lugn. Apple har redan filat på designen.

Läs också: Googles vd lovar att fixa hamburgaren Det finns stora och små "#gates" när det gäller Apples produkter. En liten ny men väldiskuterad sådan är #bagelgate där internet upprörts över Apples första försök till en bagel-emoji.

I kommande IOS 12.1 som nu betatestas kommer 70 nya emojisymboler, bland annat rött hår och en hummer. Men det är en annan symbol som dragit till sig internets uppmärksamhet. Det är bageln, den populära mackan med hål i. I den första versionen som internet hittade saknade den pålägg och såg tydligen ut som en billig fryst variant från en bagel-fabrik, snarare än något gott du vill äta till frukost eller lunch.

Eftersom det är fritt fram för tillverkare att tolka Unicode-standarden ser en bagel inte likadan ut i alla enheter. Enligt Emojipedia har tillverkarna lagt olika mycket tid på att skapa aptitretande mackor.

Apple missade i alla fall inte diskussionen och har redan i den fjärde betaversionen av IOS 12.1 uppdaterat sin bagel med creme cheese. Men tro inte att internet är nöjda här. Tydligen ser den övre delen ut som en hel oskuren bagel...

Kanske får vi se en fix också av det innan IOS 12.1 släpps i skarp version.

Källa: Emojipedia

Kommentarer
3 svar
Clean my mac!

Airmail är ett trevligt alternativ till Apples mailklient som många idag istället använder men upprörda kunder världen över börjar nu radera appen.

Har du gått och väntat på att kunna klicka hem ett par Powerbeats Pro från det Apple-ägda Beats då har vi nu goda nyheter.

I veckans avsnitt så vill Peter berätta om sin nyfunna kärlek till en så kallad smart golvfläkt från folkrepubliken Kina, Thor ställer sig som vanligt allt annat än positiv till Peters nymodigheter.

Clean my mac!

När allt hopp och kanske all lust försvunnit så kom till slut Aqaras hub till Sverige. NetonNet ska nu ha fått in den medan flera andra butiker fortfarande säger vänta på ett leverans datum för huben med EUkontakt.

Apple meddelade i veckan alla tillverkare som är med i Apples MFi-program (Made For iPod, iPhone, iPad och AirPlay audio) att de nu utökar MFi-programmet med fler adaptrar.

IKEA och Sonos har slagit sina kloka huvuden ihop och skapat en helt ny serie med produkter som kallas SYMFONISK. De första två produkterna som vi i detta nu håller på att testa är deras lampa och bokhylle-högtalare

Clean my mac!