Iphone XS är snabb – riktigt snabb

A12 Bionic är ofta betydligt snabbare än vad Apple utlovar, och det är nu inte mycket som skiljer företagets mobilprocessor från de snabbaste stationära datorerna.

Anandtech har testat Apples nya telefon Iphone XS och kört processorn A12 Bionic genom sin serie prestandatester. De konstaterar att Apple varit försiktiga när de pratat om hur mycket snabbare processorn blivit. Apple hävdar att A12 är upp till 15 procent snabbare än A11, men i testerna presterade den nya processorn i många fall omkring 40 procent bättre enligt Anandtechs uppskattningar. Den är också mer energieffektiv i de flesta fall, förutom vid väldigt minneskrävande processer.

A12-processorn jämfördes också med de snabbaste Android-processorerna från Qualcomm, Samsung och Huawei, och framträdde som segrare. Anandtech själva skriver:

– Kontrasten mot de bästa Android-systemkretsarna är extremt tydlig – både vad gäller prestanda och effektivitet. Apples systemkretsar har bättre energieffektivitet än alla nya Android-kretsar samtidigt som de uppvisar nästan dubbla prestandan. Jag skulle inte bli förvånad om Apple skulle få den tredubbla prestandan om vi skulle utjämna för energiåtgången.

Anandtech konstaterar också att det bara är "väldigt små marginaler" som skiljer A12 Bionic från de snabbaste processorerna för stationära datorer. Överlag är det "anmärkningsvärt" hur nära dessa mobilprocessorer kommit de större datorsystemen.

Anandtech konstaterar också att Apple lyckats förbättra prestandan i de äldre A9 och A10-processorerna med det nya systemet IOS 12. Skillnaden hos förra årets A11-processor blev däremot inte så stor.

Läs mer:

Källa: Anandtech