Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google-fest ikväll hos 99 – fira med oss

Det är dags för nästa stora höst-event, och den här gången är det Google som håller hov, med nya mobiler och andra produkter att avtäcka. Vi bjuder på försnack från studion.

Hösten skyndar vidare, och nu har det blivit nästa teknikjättes tur att visa upp nya produkter inför den kommande julhandeln. Ikväll den 9 oktober kl 17:00 är det Google som håller hov från New York, med ett event som utlovar nya mobiltelefoner i form av Pixel 3 och Pixel 3 XL, samt annat smått och gott.

Här på 99 kommer vi självklart att följa eventet, och hoppas ni alla vill göra det tillsammans med oss. Den här gången tänkte vi prova ett lite annorlunda upplägg. Vi kommer att sammanfatta våra förväntningar och rykten inför eventet i videoform som du hittar här ovan. Därefter håller vi låda i forumet under presentationen (här i tråden), och givetvis kommer vi att sammanfatta de mest intressanta nyheterna i form av artiklar. Det blir alltså ingen live-sändning från oss den här gången, men Google själva sänder såklart presentationen över Youtube:

Vad får vi se från Google då?

De nya Pixel 3-telefonerna är förmodligen det som de flesta ser fram emot, och också det som kommer att få störst uppmärksamhet från Google. Det mesta av infon om de nya telefonerna har också redan läckt ut på förhand, men vi hoppas att Google visar upp coola nya förbättringar i kameran. Förra årets Pixel 2 står sig fortfarande riktigt bra jämfört med sina konkurrenter, så här har Google chans att ta ledningen. Främst är det videoinspelningen vi hoppas tar ett ordentligt kliv framåt.

Annars hoppas vi verkligen på att en rejäl satsning på Sverige ska tillkännages. Vi vet redan att den smarta högtalaren Google Home är på gång att få svenskt stöd, och det skulle passa riktigt bra om också telefonerna och andra roliga produkter får en officiell svensk lansering nu. Kom igen Google!

En annan sak som är mer eller mindre bekräftat är en uppdaterad version av Chromecast, med bättre antenn och Bluetooth-anslutning. Av misstag har den nya Chromecast redan sålts i USA, men nu hoppas vi på lite mer ingående information om vad som är nytt.

Min egen förhoppning är också hårdvaruuppdateringar av Google Home, gärna med bättre högtalare, och routern Google Wifi. Fler små prylar att fylla sitt hem med helt enkelt! Vad hoppas ni på från Google på tisdag?

Läs mer inför Google-eventet

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.