LG V40 Thinq får hela fem kameror

Tre till fyra kameror på en telefon är så förra månaden. LG utrustar kommande flaggskeppet med fem istället, tre på baksidan och två där fram.

Det är inte så länge sedan vi höjde på ögonbrynen över att telefoner började utrustas med upp till fyra kameror. Tre kameramoduler på telefonens baksida introducerades med Huawei P20 Pro, men där fanns "endast" en främre selfie-kamera. LG använder telefoner i V-serien som flaggskeppstelefoner med extra allt från företaget, och med LG V40 Thinq innebär det fem kameramoduler.

De tre bakre kameramodulerna kombinerar en normalkamera med 12 megapixel upplösning och 78 graders synfält, en 2x zoom-kamera med samma upplösning och 45 graders synfält samt en vidvinkelkamera med 16 megapixel upplösning och 107 graders synfält. Standardkameran har lägre upplösning än LG G7 Thinq som släpptes i våras, men sensorns pixlar ska vara större vilket ska ge bättre bilder i mörka omgivningar.

Detta ger alltså användaren möjligheten att välja mellan standardbilder, inzoomade bilder och vidvinkelbilder, men det finns även en funktion som heter Triple Shot som tar bilder med alla tre kamerorna samtidigt. Det kanske kan komma till nytta om du inte är säker på vilken sorts kameraläge är bäst för vad det är du försöker fånga på bild.

De främre två selfie-kamerorna är dels en standardkamera med 80 graders synfält, bländaröppning på f/1.9 och 8 megapixel upplösning. Den andra kameran är en vidvinkelkamera på 5 megapixel och 90 graders synfält samt bländaröppning på f/2.2. På pappret låter det som kameraentusiastens dröm, men det återstår att se hur bra de olika kameramodulerna är jämfört med marknadens bästa.

I övrigt har LG V40 Thinq ungefär de specifikationer man kan förvänta sig nådens år 2018. Den har en OLED-skärm på 6.4 tum och den senaste systemkretsen Snapdragon 845 från Qualcomm. Det backas av 6 gigabyte primärminne, 64 gigabyte intern lagring som kan kompletteras av minneskort, vatten- och dammtålighet enligt IP68-standarden och trådlös laddning.

Något som fortfarande särskiljer LG från många konkurrenter är att V40 Thinq utrustas med en 3,5-millimeters hörlursingång som backas av telefonens fyra förstärkarenheter (DAC). Den som äger ett par riktigt maffiga hörlurar kommer alltså sannolikt få sitt ljudliga lystmäte mättat här, och den som inte gillar hörlurar ska kunna njuta av rejäla volym från Boombox-högtalarna.

Batterikapaciteten växer från föregångaren till 3 300 milliamperetimmar, vilket är en trevlig förbättring men inte på nivå med vad de bästa flaggskeppen på Android-marknaden erbjuder idag. Jag var inte helt nöjd med batteritiden när jag testade LG G7 Thinq, och risken finns att V40 Thinq går samma öde till mötes i jämförelse med Samsungs och Huaweis jättetelefoner.

LG V40 Thinq ska kosta runt 900 amerikanska dollar i sin grundkonfiguration och gå uppåt i prisnivå därifrån. Vi har ännu inte fått bekräftelse från svenska representanter om telefonen kommer hit eller vad den kommer kosta om den gör det, men så fort vi får konkreta uppgifter uppdaterar vi informationen här.

Kommentarer
8 svar

Helpsters och Ghostwriters är två serier riktade till de lite yngre medlemmarna av familjen.

En av de största nyheterna i Apples kommande flaggskepp iPhone 11 är att telefonerna äntligen får ett nattläge.

I denna veckas avsnitt hoppar Marcus och Peter på ett flyg ned till Berlin för att stryka något från sin bucket list.

I sin tredje upplaga blir hjälmersättaren Hövding uppkopplad till din iPhone.

Klockan 14.00 kan du börja beställa iPhone 11 och iPhone 11 Pro från Apple, operatörer och övriga återförsäljare. Om du använder nedanstående länkar får vi på 99mac en slant som går vidare till verksamheten.

Vi har under en längre tid kunnat avnjuta ett mörkt tema i Slack på våra iPhones men till macOS har temat lyst med sin frånvaro.