LG Watch W7 blandar nytt och gammalt, men mest gammalt

LG presenterar en ny hybridklocka, med mekaniska visare som komplement till en tryckskärm. Men många funktioner saknas, och klockan är både stor och dyr.

Vi väntar fortfarande på Android-klockan som gör Wear OS rättvisa och ger Apple Watch en ordentlig utmaning. Frågan är om LG kan lyckas med sin nya skapelse Watch W7, som börjar säljas senare i oktober. Till skillnad från rena smartklockor är detta en så kallad hybrid, med mekaniska visare framför en rund tryckskärm på 1,2 tum.

Fördelen med riktiga visare är givetvis att klockan kan visa tiden hela tiden, utan att behöva tända LCD-skärmen. Nackdelen är däremot att informationen på skärmen skyms av visarna. För att lösa det finns en knapp som lägger visarna i horisontellt läge, för att underlätta att läsa notiser och meddelanden. Hur bra det fungerar i praktiken får vi återkomma till, men de som testat verkar inte superimponerade.

Watch W7 ser också ut att vara ordentligt stor. Inte alltför mycket störra än 44 millimeters-versionen av Apple Watch till ytan, men betydligt högre och klumpigare. På insidan hittar vi tyvärr inte den nya Snapdragon Wear-kretsen 3100 utan den äldre 2100. Inte heller finns någon pulsmätare, GPS eller mobildata-anslutning. NFC saknas också, vilket innebär att Google Pay inte fungerar från klockan.

LG verkar alltså ha skapat en ganska begränsad klocka, som trots detta går lös på 450 dollar eller över 4 000 kronor. Vi får se hur bra klockan säljer, men det blir knappast den dundersuccé som LG skulle behöva, eller den ambassadör för Wear OS som vi väntar på.

Kommentarer
5 svar

Vi har nog alla råkat betala ett par månader extra för någon digital tjänst som vi inte använder, men i iOS 13 blir det lite lättare att slippa det.

Klassiska Tetris-varianten Dr Mario från Nintendo släpps den 10 juli.

För ungefär 14 år sedan gick Steve Jobs upp på scenen och höll ett rörande tal inför alla avgångsstudenter på Stanford och nu har Tim Cook stått på samma scen och talat.

Höstens iPhone-modeller ser inte ut att få stöd för 5G och nu har den erfarne analytikern Ming-Chi Kuo varit i farten igen.

Något som är väldigt trevligt på iPad är att kunna gå ur Netflix och fortsatt ha en liten ruta där videon spelas medans man gör något annat.

Vad passar inte bättre dessa gråa och regniga dagar än att titta på varenda reklamfilm för iPhone som har gjorts?

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE